Blagdani imaju svoje dvije strane - jedna je takozvano blagdansko ludilo sa simptomima maničnog trčanja po dućanima, kopovanja darova za drage osobe u svome životu, pripremanje kolača, čišćenje kuće, kićenje jelke i svega oko sebe što nam se nađe nadohvat ruke. Druga, ona ljepša strana odnosi se na zajedništvo s obitelji i dragim ljudima, vrijeme provedeno s djecom, osjećaji pripadnosti i ljubavi koji se pritom javljaju, toplina doma...

Ako mi odrasli uđemo u fazu "blagdanskog ludila", zašto bi djeca toga bila pošteđena? Evo, kod mene u kući klinci postanu gotovo nemogući u to doba godine. Valjda pretjerana radost i za njih neobičajena količina šećera, koji unesu u sebe, prouzroče stalno "natezanje", zadirkivanje, skakanje, tisuću pitanja upućenih na roditeljsku adresu tipa: "E, a što ću ove godine dobiti za Božić? Ono što sam napisala u pismu, ili? Jedva čeeeekam kad ćemo otvoriti poklone? Ajde, daj mi reci, kakvo me iznenađenje čeka ispod bora?" i sl.

Ni poznati nisu pošteđeni ove, pomalo nabrijane atmosfere. George Clooney je tako u intervjuu za emisiju "The Late Show with Stephen Colbert" otkrio jedan super trik kako svoje trogodišnje blizance Ellu i Alexandera drži pod kontrolom u ovo blagdansko vrijeme - pretvara se da razgovara s Djedom Božićnjakom! Dobra fora!

"Spavaju u istoj sobi i, kada ujutro počnu proizvoditi buku, jednostavno znate da je na redu fizički obračun. Tada stanem ispred njihovih vrata i kažem: 'O bok, Djedice!' Onda se čuje zvuk Božićnjaka, koji ide otprilike ovako: 'Ho, ho, ho!'", objašnjava glumac. Djeca u sobi slušaju izmišljeni razgovor s Božićnjakom, u kojem ga Clooney pita što radi u njihovoj kući. Djedica odgovara: "Samo se želim uvjeriti da su djeca dobra". Tada blizanci viču iz sobe: "Jesmo, Djede, dobri smo!" Božićnjak odlazi, a Clooneyeva djeca postaju jako pristojna, i to traje neko vrijeme. Božičnjak u Clooneyev dom dolazi uvijek kad dođe do frke.

Pedesetdevetogodišnji glumac je uzeo u razmatranje da će za svaki praznik primijeniti sličnu metodu, samo će likovi biti prilagođeni blagdanu. "Brinem se malo zbog Uskršnjeg Zeke, jer nisam baš siguran kako on zvuči", našalio se Clooney u intervjuu.

Ako vam zagusti ovih blagdana i nikako ne možete izaći nakraj s djecom, ugledajte se na Clooneya... Možda upali!

Tekst: S. M.

Foto: Instagram