Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Draga djeco evo što su vam poručile naše rukometašice!

Naše rukometašice konačno su u fokusu javnosti i to nakon sjajne igre koju su do sada pokazale na Europskom prvenstvu! Dat će sve od sebe da bi se plasirale u polufinale, a samo za naš portal otkrile su da su uvijek marljivo trenirale ...

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija naša je nova sportska senzacija! Prvi put nakon deset godina plasirale su se u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu, ali i po prvi put u ukupno četiri susreta, pobijedile reprezentaciju Rumunjske. Premda su iduću utakmicu, onu s Norveškom izgubile, i dalje imaju šanse za plasman u polufinale.

I bez obzira na ishod u daljnjem tijeku natjecanja, od srca im želimo uspjeh te vjerujemo u njih, baš kao što su i one same svo ovo vrijeme vjerovale u sebe. Iako je ženski sport uopće uglavnom marginaliziran, pa tako ni ovo veliko i važno europsko natjecanje nije zastupljeno niti na nacionalnoj niti na nezavisnim televizijama, naše su rukometašice uvijek marljivo trenirale te uvijek davale sve od sebe na natjecanjima.

Samo za naš portal. Roditelji.hr. neke od njih otkrile su nam što ih je motiviralo i kada su bile u sjeni te poslale poruke djeci iz kojih se jasno može iščitati da nikada ne treba odustati od svojih snova!

Kristina Prkačin kazala je: "Do uspjeha nas je dovela podrška obitelji, koja je bila uz nas u našim pobjedama, ali i porazima. Drago nam je da se napokon prepoznao naš trud u javnosti i mislim da je pažnja koju ovih dana dobivamo zaslužena. Htjela bih da ovaj naš uspjeh bude poticaj i motivacija djeci za bavljenje sportom, naročito rukometom. U početcima mi je bila posebno važna potpora roditelja koji su tada bili naša jedina publika i pratili nas sve do danas kada nižemo pobjede na Europskom prvenstvu".

Marijeta Vidak rekla je: "Budući da je cijela godina nepredvidiva i neizvjesna tako je i održavanje prvenstva kao i naše sudjelovanje dugo bilo upitno. Bez obzira na probleme koji su nas pratili do samog početka natjecanja – mijenjao se sastav, pojedine suigračice morale su odustati zbog izolacije - otišle smo na prvenstvo sa željom da igramo i damo svoj maksimum u vjeri da ćemo ostvariti rezultat. Zajedništvo i pozitivna atmosfera pomogle su nam da iz utakmice u utakmicu rastemo i nižemo pobjede. Vjerujem kako ni same još uvijek nismo svjesne što smo postigle iako nam sve ovo neizmjerno znači. Naglasila bih podršku obitelji koja nas je oduvijek bodrila i podržavala i bila naš navjerniji navijač".

Tena Japundža poručila je: "Mislim da su jedine osobe koje su, osim nas samih, vjerovale u ono što jesmo i što još možemo napraviti, naši roditelji i bližnji. Njihova podrška za nas je bila poticaj da uvijek idemo dalje. Naučili su nas da su porazi sastavni dio naše igre i da će se naš rad jednom isplatiti".

Ana Dabelić izjavila je: "Osobno nisam vjerovala da će nam se dogoditi uspjeh koji se dogodio. Dugo vremena nismo znale hoće li se natjecanje održati i u kojem ćemo sastavu biti. Za mene je izazov bio i sam dolazak u Hrvatsku i na pripreme u Poreč budući da živim i igram u Rusiji. Imamo veliku sreću, jer nam se sve posložilo. Družimo se, treniramo – prava smo ekipa i polako nižemo pobjede i živimo svoj san. Veliku podršku imamo, naravno, od svoje obitelji, ali vjetar u leđa su nam i svi oni koji nas prate, cijela nacija koja je uz nas. Vjerojatno još uvijek nismo svjesne svega što smo postigle".

Baš kao što to i same djevojke kažu, trud i ustrajan rad kad tad će se isplatiti! Njih nije obeshrabrilo čak ni to što za razliku od svojih muških kolega rukometaša nikada nisu bile pod svjetlima reflektora, niti su imale pažnju javnosti kakvu bi trebale imati. I svo to vrijeme nisu odustajale te su trenirale kao da je sve posve drugačije i pravednije. Stoga sutra, osim njihovih najmiljih, budite i vi uz ove uspješne djevojke na čelu s njihovim izbornikom Nenadom Šoštarićem, kada će igrati s reprezentacijom Njemačke!

Tekst: Josipa Scotti Čavlina

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije