Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Victoria Beckham 'guši' kći prevelikim ambicijama

Britanski mediji pisali su nedavno kako je bivša 'Spajsica' Victoria Beckham prava 'momzilla' koja se upliće u svaki detalj oko organizacije raskošnog vjenčanja njezinog sina prvorođenca, 21-godišnjeg Brooklyna, koji uskoro namjerava izreći sudbonosno 'da' četiri godine starijoj američkoj glumici Nicole Peltz. No, mamine želje za kontrolom nad životima djece nije pošteđena ni ni njezina jedina kći, devetogodišnja Harper, piše magazin Heat, a prenosi Story. Victoria je, naime, ozbiljno priprema da postane nova Youtube i Instagram zvijezda.

Izvor blizak Beckhamovima tvrdi kako je 46-godišnja supruga bivše nogometne zvijezde Davida Beckhama već užurbano krenula u provedbu svog plana za lansiranje nove karijere svoje kćeri. To se vidi po tome što u posljednje vrijeme na svom Instagram profilu često objavljuje zajedničke fotografije s Harper, želeći na taj način pokazati koliko joj je kći talentirana. Tako je u jednoj od posljednjih objava djevojčica kuhala ručak za obitelj, a Victoria se pritom trudila pokazati koliko je joj je kći draga osoba. Izvor tvrdi kako je djevojčicu na karijeru influencerice nadahnula kći čuvenog chefa Gordona Ramsaya, 19-godišnja Tilly, koja je rano započela 'nastupati' na društvenim mrežama.

Victoria vjeruje, dodaje izvor, kako Harper ima karizmatičnu osobnost i da je samo pitanje vremena kad će postati prava zvijezda na Youtubeu i društvenim mrežama. Navodno je i sama Harper rekla roditeljima da želi biti Youtube zvijezda i glumica, no mnogi su se Britanci na društvenim mrežama zapitali nije li  još premlada da se nosi s takvom količinom slave i pozornosti. Taj će problem posebno doći do izražaja, smatraju oni, nakon što se Harper pojavi u reality emisiji o životu Beckhamovih koja će se emitirati na Netflixu iako to zasad još nije službeno potvrđeno.

Izlaganje djece društvenim mrežama i drugim virtualnim kanalima zapravo je jedna vrsta ugrožavanja njihovih prava, kažu psiholozi. Čak i kad se čini da se dijete naizgled slaže s takvom vrstom promocije, pitanje je je li ono sposobno donositi takve odluke i kako će se to odraziti na njihove stavove i sliku o sebi u budućnosti. Mnogi roditelji preko djece nastoje ispuniti neke svoje neostvarene ambicije, pa je puno 'skliskih terena' na kojima se spotaknemo kao roditelji. Ponekad možda nismo ni svjesni onoga što činimo i kakav utjecaj imamo.

I škole su, definitivno, sklisko tlo kad su u pitanju roditeljske ambicije. Mnogi roditelji, naime, očekuju da njihova djeca imaju sve petice u školi i nikakva druga ocjena ne dolazi u obzir. Problem nastaje kada dijete pomisli da će razočarati roditelje, upozoravaju psiholozi, te kad poimanje vlastite vrijednosti tada neraskidivo veže uz osjećaj da neuspjeh nije opcija. Više o načinima na koje roditelj može "zaribati" svoje dijete, čitajte OVDJE.

Fotografije: Instagram i Profimedia

Najnovije