Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže nagrađivani film u kojem će se prepoznati svi koji muku muče s djecom i učenjem

 djevojčica uči u online školi

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film "Povuci-potegni" redatelja i scenarista Nevena Hitreca od četvrtaka 5. studenog kreće u prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će dio filmske ekipe.

Na

filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film «Povuci-potegni» osvojio

je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u

programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je

imao i svoju hrvatsku premijeru.

Priča je to koja u središtu ima jednu obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni sustav. Dječji radni stol tako postaje pozornica za tragikomičnu obiteljsku dramu. Tko će prvi puknuti pod bremenom "znanja"? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?

Od 5. studenog film je na programu Kinoteke Zagreb, Kina Karaman u Splitu, te dubrovačke dvorane Visia, a potom slijede projekcije u Art kino Rijeka (10.11.), Kino Urania Osijek (11.11.), Kino Valli Pula (13.11.), Kino Gaj Varaždin (13.11.), Centar za kulturu Korčula (28.11.) i u kinu Pučkog otvorenog učilišta Rovinj (30.11.) te u sklopu revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku (27.-28.11.). Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu «Povuci-potegni» redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

Povuci - potegni (najava filma) from Jaka produkcija on Vimeo.

Najnovije

Najpopularnije