Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako pojednostaviti život?

Život je složen, ali neke situacije ipak ne moraju biti toliko komplicirane! Ovih 5 činjenica pomoći će vam da se lakše nosite sa svim izazovima svakodnevice!

 Gorenje perilica i sušilica rublja za jednostavniji život

Jeste li primijetili da se loše osjećate kad je oko vas nered? To nije ništa neobično, jer da bismo u životu funkcionirali, presudno je imati dobar protok životne energije, a uz nered je to nemoguće. Prema Karen Kingston, autorici knjige 'Riješite se nereda uz pomoć feng shuija, postoje četiri vrste nereda koje biste trebali ukloniti iz svojeg života: stvari koje ne nosite i ne volite; neuredne svari; suviše stvari u premalom prostoru i, četvrto, sve što nije dovršeno. Sve što je zanemareno, zaboravljeno, neželjeno ili se ne koristi dulje vrijeme izazvat će usporavanje i stagnaciju energije u domu. Nadalje, čak i onda kada stvari svedete samo na one koje upotrebljavate i volite, dom će vam biti pretrpan ako su razbacane po cijelom prostoru i ako ih ne uspijevate pronaći kad vam trebaju. Vaš dom izvanjski odražava ono što se odigrava u vama. Sređivanjem vanjske neurednosti, uspostavlja se unutarnji 'red'. Što više pretrpavate svoj životni prostor, preostaje vam manje prostora za protok energije i sve je teže bilo što dovršiti. S ovakvom vrstom nereda imate osjećaj kao da niste u stanju disati. Sve što nije dovršeno četvrti je oblik nereda kojeg je teže uočiti i lakše ignorirati. Naime, sve što nije dovršeno u fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom smislu stvara nered u psihi!

Kako život učiniti jednostavnijim? Dovoljno je samo promisliti o značenju ove riječi: po-jedno-staviti. Rješavajte jednu po jednu stvar, jer kad u isto vrijeme radite više toga, postoji velika vjerojatnost da će sve ostati nedovršeno, a to je onda ranije spomenuti oblik nereda koji, više od svega, stvara nered u psihi.

Što manje imate, što manje vremena ulažete u stvari koje ne želite raditi, to život postaje jednostavniji. Dakle, naučite reći "ne". Ako ste umorni, sasvim je uredu da želite provesti vrijeme odmarajući. Neće se ništa strašno dogoditi ako kažete “ne”; malo za promjenu, obraćajte više pažnje na ono što vam raduje srce, a ne što morate. No, ipak, toliko je toga što se u danu ipak mora obaviti, a da vam to ne bi stvaralo stres, običan bijeli papir, pričvršćen za hladnjak, može biti pravo čudo. Kad se sjetite nečega što morate, zapišite to na papir. Takvo strukturiranje obveza i, još više, križanje s popisa pomaže da držite stvari pod kontrolom.

Maksimalno pojednostavnite i obavljanje kućanskih poslova, a kako bi vam to pošlo za rukom, morate imati pouzdane "pomagače". Život je složen, ali briga o rublju ne mora biti!

Uz novu Gorenje WaveActivegeneraciju perilica i sušilica rublja, sada možete potrošiti manje vremena na brigu o rublju, a više vremena možete posvetiti onim stvarima u kojima zaista uživate. SteamTech učinkovito njeguje rublje i uklanja nečistoće, bakterije, mikrobe i neugodne mirise te osigurava dodatan tretman rublja parom na kraju programa sušenja kako bi se osvježila vlakna, a odjeća postala mekša i manje naborana, čime se minimizira, ako ne i u potpunosti uklanja potreba za glačanjem.

Perilice

rublja mogu postati prilično glasne za vrijeme procesa pranja, a i

velik su potrošač električne energije. Ipak, kod Gorenje

WaveActive perilica i sušilica rublja to nije slučaj jer se mogu

pohvaliti jedinstvenim bočnim stranicama StableTech i inverterskim

PowerDrive motorom koji osigurava veliku uštedu energije do

A+++(-50%) u potrošnji energije za perilice te A+++(-10%) za

sušilice rublja.

U razdoblju od 11.09. do 31.10. uz kupnju perilice i sušilice rublja WaveActive te registraciju računa, svaki kupac dobiva poklon - štapni usisavač SVC144FBK. Za više informacija posjetite www.gorenje.hr

Tekst: D. P.
Fotografije: press

Najnovije

Najpopularnije