Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je važno igrati se?

Dođite u subotu, 19. rujna, od 10 do 14 sati na zagrebački Zrinjevac, zabavite se uz bogat program te uživajte u sportskim igrama na otvorenom

Kada ste zadnji puta skakali u vreći ili povlačili konopac? Današnja djeca na raspolaganju imaju gomilu igračaka; roditelji odu u trgovinu, kupe novu igračku i djeca su neko vrijeme zadovoljna. No nekada to nije bilo tako; za igranje je trebalo puno mašte, kreativnosti i upornosti, pa su i igračke i igranje imali zvjezdani status. Igranje je, slažu se i danas znanstvenici, vježbanje života; "alat" putem kojeg djeca uče i razvijaju se, stječu socijalne i svake druge vještine. No, nažalost, istraživanja pokazuju da se pod utjecajem različitih „ekrana“ današnja djeca sve manje igraju na klasičan način, u parkovima i na sportskim terenima, te – sukladno tome – sve se manje kreću. Evo prilike kako djecu potaknuti na kretanje, ali i zabave za cijelu obitelj. Naime, u subotu, 19. rujna, od 10 do 14 sati, na zagrebačkom Zrinjevcu održava se Family day, dan zajedništva na otvorenom, u organizaciji Adria Media-e Zagreb i portala Roditelji.hr te Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, na kojem će – uz brojne druge zabavne i edukativne sadržaje – svoje aktivnosti predstaviti i sportska škola Sporti.

"Djecu prije svega učimo vrijednostima i dobrobitima vježbanja i kretanja, a kroz te vrijednosti razvijamo one motoričke sposobnosti koje nas čine bržima, snalažljivijima i jačima“, kažu iz Sporti-ja, sportske škole koja već 15 godina djeci pruža nezaboravne uspomene kroz treniranje, ljubav prema sportu i brojne obiteljske aktivnosti.

Tako će na Zrinjevcu, u zelenoj oazi grada, djeca moći uživati u igrama koje su djeca nekada obožavala, poput skakanja u vreći, potom će za njih organizirati i poligone s preprekama, ali i svi članovi obitelji moći će odraditi trening razgibavanja. Kako sporta nema bez natjecanja, obitelji će, ako to žele, moći i međusobno odmjeriti snage.

Sudionicima Family day-a, koji se odluče na upis u njihovu školu, Sporti će pokloniti gratis upisninu (koja iznosi 300 kn), a oni koji žele osvojiti gratis probni trening, moraju zapratiti Instagram profil sportske škole Sporti.

Dođite s djecom i prijateljima na Family Day u subotu od 10 do 14 sati i uživajte u bogatom programu: čekaju vas nastupi dječjih zborova, plesni program, predstave za djecu te brojne edukativne radionice. Cilj Family Daya je povezati obitelj te im pružiti ideje i savjete, kao i motivaciju za što kvalitetnije druženje u prirodi. Jer, super je kretati se, baviti se sportom i živjeti zdravo, biti odgovoran prema vlastitom tijelu, dobrom zdravlju i pravilnoj prehrani, kao i brinuti se o planetu Zemlji. Sukladno misiji događaja, koji se održava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, na Zrinjevac dođite romobilima, biciklima ili pješice, a sve kako bismo sačuvali prirodu.

program Family day-a:

10.15 – 11.00 h Dječji zbor Kikići i genijalci

11.00 – 11.40 h Dječji zbor Zagrebački anđeli

11.45 – 12.00 h Povorka Međunarodni festival kazališta lutaka

12.00 – 12.15 h Glazbeni nastup Jure Brkljača

12.15 – 12.55 h Dječji zbor Zagrepčanke i dečki

12.55 – 13.20 h Predstava Pavao i njegov glavao (Gradsko kazalište Žar ptica)

Tekst: D. P.
Fotografije: sportska škola Sporti

Najnovije

Najpopularnije