Zašto svijet ne može prestati pitati žene jesu li trudne? Glumica Jennifer Garner nedavno je na svojim društvenim mrežama objavila video u kojem je bila odjevene u kombinezon, što je mnoge navelo na zaključak kako širi kroj hlača bira zato što je ponovno trudna.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

"Imam 48 godina i troje zdrave djece i nisam - i nikada više neću  - biti trudna. Možemo tu ideju poslati na počinak", poručila je rezolutno glumica o čijim se navodnim trudnoćama godinama špekulira. Kad na sebe stavi široku vestu, to nije zato što joj se sviđa „over size“ stil, nego mora da je beba na putu. No nije jedina slavna osoba koju mediji ne ostavljaju na miru. Rekorderke su, dakako, članice engleske kraljevske obitelji. Otkad je krenula pandemija koronavirusa, najmanje pet puta svjetski su mediji objavili kako su vrijeme koje su imali na raspolaganju u karanteni, Kate Middleton i princ William iskoristili za bebu broj 4. I Meghan Markle do sada je već nekoliko puta mogla biti u poodmakloj trudnoći, a ovih dana magazin In Touch Weekly otišao je i korak dalje: objavio je da su i Meghan i Kate trudne u isto vrijeme te da kraljevsku obitelj čeka dvostruko slavlje.

View this post on Instagram

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

I, naravno, nijedna žena u povijesti nije bila trudna toliko često kao što su tabloidi tvrdili za Jennifer Aniston, o čemu je opširno pisala, napominjući da joj nagađanja štete na osobnoj razini.

"Ako sam neka vrsta simbola nekim ljudima vani, onda sam očito primjer leće kroz koju mi ​​kao društvo promatramo svoje majke, kćeri, sestre, supruge, prijateljice i kolege", napisala je za Huffington Post 2016. "Objektivizacija i nadzor koji provodimo nad ženama apsurdan je i uznemirujući. Koristimo „vijesti“ o slavnim osobama kako bismo ovjekovječili ovaj dehumanizirajući pogled na žene, usredotočen isključivo na nečiji fizički izgled, kojeg tabloidi pretvaraju u sportski događaj nagađanja. Je li trudna? Je li se opustila? Je li joj brak na klimavim nogama zbog fizičke nesavršenosti?“, napisala je tada Aniston.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

Koliko god voljeli stvarne vijesti o trudnoći, jer dolazak prinove uvijek je lijepa vijest, nagađanja nisi nimalo prisojna. Žene - one na naslovnicama i one koje ih konzumiraju - zaslužuju bolje, zar ne?

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram