Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što su mame poručile svojoj djeci za budućnost? I vi možete biti dio ove prekrasne priče!

Jelena Veljača, Nevena Rendeli, Ella Dvornik i Lucija Lugomer javnosti su najzvučnija od stotina i stotina imena majki koje su ostavile svojoj djeci poruke za budućnost u okviru BEBIVITA projekta „Umjetnost života“. Poruke ljubavi, ...

"Ljubav ne prestaje jer se ne vidimo, zapisala je za budućnost Jelena Veljača svojoj kćeri Leni u sklopu BEBIVITA projekta Umjetnost života. Svaka mama ima svoju mudrost života i svaka je od njih neprocjenjiva. Zato ih je Bebivita odlučila prikupiti na jednom mjestu u čemu je naišla na izuzetan odaziv roditelja u Hrvatskoj. Stotine mama i tata ostavili su svoje poruke koje će biti korištene kao inspiracija za izradu skulpture pod nazivom Umjetnost života akademskog kipara Denisa Kraškovića.

"Ponekad kad vas gledam tako male, slatke i umiljate pokušavam vas zamisliti kao odrasle žene. Samopouzdane, sretne, razigrane i bezbrižne, žene koje kroče kroz život sigurne i hrabre, jake ali i nježne, svjesne sebe ali i odgovorne i empatične prema drugima. Nadam se da ću barem malo i ja biti zaslužna što ste takve iako ću sigurno negdje pogriješiti, iako ćete mi sigurno nešto zamjeriti. Nisam savršena kao što ni vi ne morate biti savršene, ali morate voljeti sebe da biste mogle voljeti druge“, zapisala je u okviru projekta Umjetnost života Nevena RendeliVejzović, mama tri predivne djevojčice.

Ella Dvornik Pierce svojim curicama Balie i Lumi također ostavila poruku te je pozvala i druge roditelje da ostave poruke svojim mališanima.

Ponekad roditelji nisu ni svjesni da svaka lijepa riječ, koju upute svojem djetetu, formira u njemu stabilnost, osjećaj pripadnosti, sigurnosti i ljubavi i baš zato, baš ovim projektom, Bebivitina želja je bila potaknuti što više mama i tata da napišu svoje izrečene i neizrečene misli i poruke koje bi željeli uputiti svom djetetu, a koje će oni pročitati možda već sutra, a možda tek za 5, 10 ili više godina i tako primiti trajnu uspomenu. Tako je razmišljala i influencerica Lucija Lugomer, pa je svom sinu Leonu ostavila poruku, a pozvala je i druge roditelje da joj se pridruže i zapišu sve svoje neizgovorene želje, riječi, nadanja i sanjanja koja ih spajaju s njihovim najvećim blagom - djecom. Poruke ostaju trajno zapisane, a sa svojim djetetom možete uvijek otići na izlet u Šibenik te mu pokazati skulpturu čiji ste i vi dio. Također, poruke ostaju sažete u virtualnom izdanju tako da ju u bilo kojem trenu možete čitati i pokazivati ih svojim mališanima kojima tako ostavljate zaista posebnu uspomenu.

Bebivita će skulpturu inspiriranu vašim porukama donirati Muzeju grada Šibenika,  gradu koji je već 60 godina mjesto održavanja Međunarodnog festivala djeteta, koji će je izložiti kao dio stalnog postava. U sklopu postava će biti izložena i knjiga s porukama što će na jedinstven način spojiti umjetnost i život.

''Tema je bilo

majčinstvo, odnosno majka i dijete pa mi se idealan učinio prikaz sredozemne

medvjedice i njezinog mladunčeta u veličini 2x2 metra. Ideja je bila prikazati

mladunče kako silazi u novi život uz podršku majke koja je uz njega te ga pazi.

Skulptura će biti i interaktivna pa će se djeca moći s njom zbližiti, odnosno

moći će se i penjati po njoj.  Također,

ima i komponentu očuvanja prirode jer je upravo ova životinja ugrožena vrsta u

Jadranu i Mediteranu, a ujedno je to i edukativno za djecu i odrasle
.'',

opisao je skulpturu akademski kipar Denis Krašković.  Dodao je i kako mu je ova skulptura bila

lijepi izazov te mu se inicijativa veoma svidjela i vrlo se rado odazvao.

Poruke će biti sažete i u virtualnom svijetu gdje će im se uvijek moći pristupiti online i pokazati mališanima.  Mnoge stvari o kojima majke razmišljaju kada dobiju dijete, ali i tijekom prvih godina njegova života, nikada ne izgovore na glas. Želje, nadanja, strahovi, tiha sanjarenja, ostanu tako zauvijek skriveni u vama. Šteta jer još par dana imate priliku da ostavite svoju poruku na Bebivitinom webu.

Tekst i fotografije: press

Najnovije

Najpopularnije