Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte svijet povučenih, tihih i mirnih! Iz ovog i odrasli mogu puno naučiti!

Tango je vrlo plah mačak koji se boji vlastite sjene i vlastitog mijauka, a živi u obitelji koja ima još dvije mačke potpuno različite od njega. Iz knjige Gordane Lukačić i odrasli mogu puno naučiti!

Jeste li ikada razgovarali s mačkom? I to ne bilo kakvim mačkom, nego s jednim jako, jako hrabrim mačkom? Mijau, mijau, mijau! Ne razumijete što kaže? Ah, pa tu je njegova batlerica koja je sve prevela na običan hrvatski jezik i zapisala sve što joj je ispričao, jer mačku Tangu se u djetinjstvu i mladosti toliko toga dogodilo da bi bila prava šteta da to ne pročitaju i oni koji ne razumiju mačji jezik. Istini za volju, suprotno naslovu knjige, Tango je vrlo plah mačak koji se boji vlastite sjene i vlastitog mijauka, a živi u obitelji koja ima još dvije mačke potpuno različite od njega.

Tango je osjetljiv i blag, ali vrlo znatiželjan poput svih mačaka. Njegova lovina nisu miševi nego latice magnolije. Tango nam pripovijeda svoju priču onako kako je on doživljava, a ne kako ga drugi vide. Kao što i djeca imaju svoju viziju sebe dok roditelji često imaju drugačiju viziju svoje djece i drugačija očekivanja.

Rečenice romana su jednostavne i duhovite kako bi svakom djetetu bile razumljive i zanimljive. Radnja nas na humorističan način uvodi u svijet povučenih, tihih, mirnih, ali onih koji u sebi kriju nevjerojatnu energiju koja će se pokazati u trenutku kad je to potrebno. Svako dijete, baš poput mačka Tanga, živi u svom svijetu koji mnogi ne razumiju, ali uz Tangove dogodovštine i njegova razmišljanja lakše će prihvatiti sebe, druge pa i mijenjati se koliko je to neophodno.

Roman je namijenjen djeci osnovne škole, ali i mladima te ljubiteljima životinja bilo kojeg uzrasta i dobi. Roman Hrabri Tango možete kupiti u knjižarama ili naručiti preko udruge Panda Manda.

Gordana Lukačić spisateljica je za djecu, u ovom slučaju pisac iz sjene. Napisala je brojene slikovnice, vodi udrugu Panda Manda te sa svojom Pričom iz kofera uveseljava djecu u vrtićima i knjižnicama kao i mnogim drugim manifestacijama u raznim gradovima (Uberi slikovnicu, Perunfest, ProjektIlica: Q'ART, pričaonice na morskim plažama…)

Tekst i fotografije: press i Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije