Djeca vole da im se čita. Bez obzira koliko godina imali, slušanje roditeljskog glasa za njih je poseban doživljaj. Čak i djeca koja ne vole samostalno čitati, rado će prihvatiti knjigu ili slikovnicu u varijanti kad im ju čitaju roditelji - a i to je način da im usadite ljubav prema knjizi. Malo po malo, i oni koji imaju odbojnost prema čitanju, shvatit će da knjige nisu nimalo dosadne kako se njima činilo. Osim toga, slušanje je prva jezična aktivnost s kojom se djeca susreću, pa će to pobljšati njihove komuninacijske sposobnosti, kao i sposobnost koncentracije i razumijevanja osjećaja, mašte i kreativnosti.

Evelyn Daviddi, Manuela Monari: "Cijeli svijet se grli"

Kada su tata i mali Medo krenuli na jesensku šetnju šumom nisu ni znali da će se ona pretvoriti u jednu divnu priču. Tople boje i prigušeni zvukovi malom su se Medi učinili kao zagrljaj šume s medom. A uskoro je otkrio da se sve na ovom svijetu grli, da smo svi u jednom zagrljaju i da je u njemu najljepše završiti dan ili čitanje slikovnice. Predivno ilustrirana slikovnica talijanskih autorica govori o povezanosti svega u univerzumu, na djeci pristupačan način, otvarajući im sva čula i puneći srce.

Claire McElfatrick, Jen Green: "Čudesno drveće"


Od najvišeg lista u krošnji, pa dolje duboko u zemlji do razgranate mreže korijenja, svaki dio ima važnu ulogu za rast stabla, ali i za cijelu šumu i okoliš u kojem raste. Jeste li znali da se stabla brinu jedno o drugome i da je cijela šuma povezana? Ova knjiga odvest će djecu, ali i odrasle istraživače na fascinantno putovanje – otkrijte kako drveće međusobno komunicira, kako održavaju svoju mrežu, bilježe prošlost i pripremaju se za budućnost osiguravajući si opstanak; upoznajte razne vrste drveća iz svih dijelova svijeta, kao i životinje koje u njima nalaze dom; saznajte kako ljudi zagađenjem i siječom šuma ugrožavaju njihov opstanak. Prekrasno i precizno ilustrirana, krcata zanimljivim podacima ova će vas knjiga povesti na druženje s predivnim i važnim divovima s kojima se možemo sprijateljiti i čuvati ih, kao što oni čuvaju nas. U knjizi ćete pronaći čak i upute kako posaditi vlastito stablo!

Fotografije: press i Profimedia