Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Profesor Baltazar traži trajni dom! Tko želi 'udomiti' ovu instalaciju?

Umjetnik Behzad Khosravi Noori svoju je umjetničku instalaciju Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu odlučio pokloniti Zagrebu, gradu u kojem je rođen Baltazar

Iranski umjetnik sa švedskom adresom, Behzad Khosravi Noori, odlučio je - nakon završetka izložbe u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, koja traje do rujna 2020. -  donirati umjetničku instalacijuProfesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu zainteresiranim pojedincima ili ustanovama. U Baltazargradu profesor Baltazar s lakoćom stvara prijateljstva i rješava najizazovnije probleme uz pomoć svoje mašte, odlučnosti i nimalo manje važnog: svog magičnog stroja.

Behzad Khosravi Noori uzeo je ovaj dječji program, koji je nastao u studiju Zagreb filma u razdoblju od 1967.-1978. godine, kao početnu točku za ružičasto-žutu umjetničku instalaciju u obliku penjalice. Projekt Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu do sada je u obliku samostalne izložbe pokazan u nekoliko švedskih gradova (Stockholm, Malmö i Kalmar) te na Art Encounters Bijenalu u Temišvaru, a završna postaja je samostalna izložba u srpnju i kolovozu 2020. u Domu HDLU.

S obzirom na to da je projekt lokalno specifično vezan za Zagreb, umjetnikova je želja da rad tamo i dugoročno ostane. Instalacija dimenzije 5x4 metra može biti postavljena u unutarnjem ili vanjskom prostoru te bi trebala funkcionirati kao dječje igralište. Iz HDLU-a pozivaju zainteresirane da se jave za udomljavanje slanjemPRIJAVNOG OBRASCA na [email protected] s naznakom „PROFESOR BALTAZAR TRAŽI TRAJNI DOM“ najkasnije do 30. srpnja 2020.

Tekst i fotografija: HDLU

Najnovije

Najpopularnije