Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radost, ples i veselje za male pacijente u zagrebačkoj bolnici

Nakon mjesec i pol dana pauze zbog koronavirusa, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ponovno su nastupili uživo i nasmijali djecu u Klinici za dječje bolesti Zagreb te umirovljenike u nekoliko domova za starije

 crveni nosovi kalunovidoktori s djecom u bolnicama

Dan smijeha, koji se obilježava 5. svibnja, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori proslavili su veselim dvorišnim koncertima za djecu u bolnici i starije osobe u domovima. Iz dvorišta bolnice i domova, klaunovidoktori su ovih dana rasplesali starije osobe na balkonima zagrebačkog Doma za starije osobe "Centar“ i Doma za starije osobe "Medveščak“, te nasmijali djecu na liječenju u Klinici za dječje bolesti Zagreb, koja su ih gledala s prozora.

"Bio je to divan osjećaj, nakon mjesec i pol, ponovno uživo nasmijati djecu na liječenju u bolnici i razveseliti starije osobe u domovima. Sretan sam da smo, zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera, naš Dan smijeha mogli proslaviti s djecom i starijima, naravno, sa sigurne udaljenosti. Bilo je tu radosti, plesa i veselja, bio je to pravi Dan smijeha!“, izjavio je Nikola Dabac, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora.

Zbog

epidemije koronavirusa, u ovom periodu, sve dok se CRVENI NOSOVI

klaunovidoktori ne mogu i fizički vratiti u bolnice i domove, sa sigurne

udaljenosti nastavljaju misiju. Smijeh nema granica pa radost šire putem svojih

društvenih mreža jer s klaunom nisi sam. Ovogodišnji Dan smijeha CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora vratio je

optimizam djeci i starijima, a ujedno i klaunovimadoktorima, da bi se uskoro

opet mogli družiti uživo.

U CRVENIM NOSOVIMA trenutačno djeluje 26 klaunadoktora, profesionalnih umjetnika koji su educirani za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima.  CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ove godine slave 10tu godišnjicu svog djelovanja u Hrvatskoj, a od svog osnutka posjetili su više od 164.656 djece, starijih i nemoćnih.  Dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja koje međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Tekst i fotografije: Crveni nosovi

Najnovije

Najpopularnije