Meghan Markle odlučila je da će njezin sin, princ Archie, imati drugačiji

odgoj u usporedbi s njegovim rođacima, princem Georgeom, princezom Charlotte i

princom Louisom. Osim što će Archie odrasti "kao američko dijete s

američkim naglaskom", njegovi su roditelji od 31. ožujka izvan svih

kraljevskih protokola, što podrazumijeva i samoodrživost, tj. financijsku

neovisnost od kraljevske obitelji.

Njegova izloženost kulturi, navikama i tradiciji Amerike, utjecat će na sve njegove buduće životne odabire, pa i izbor obrazovanja. Iako je malo vjerojatno da će Archie pohađati javnu školu, njegovi roditelji imaju pravo i na taj izbor. Kraljevska djeca obično pohađaju privatne ustanove iz različitih razloga, a jedan od njih je svakako sigurnost. Pravilo je da obrazovanje mora biti prioritet te da moraju ići na fakultet. No ako Archie ne želi studirati, slobodan je slijediti svoj put. Također, Meghan ne mora imati dadilju za dječaka, što je obveza za članove kraljevske obitelji, a na koje će još načine odluka o preseljenju u Ameriku utjecati na Archieja, pročitajte OVDJE.

Mladi princ 6. svibnja puni jednu godinu. Umjesto raskošnog slavlja, rođendan će zbog pandemije koronavirusa proslaviti samo s roditeljima, jer Meghan odbija bilo kakvu mogućnost rizika. Očekuju tek video poziv djeda, princa Charlesa. No, stručnjaci za kraljevsku obitelj već nagađaju koje će aktivnosti Meghan i Harry poduzeti u sklopu "javne proslave“. Tako jedni očekuju da će objaviti novu dječakovu sliku, kako to čine William i Kate, no drugi misle kako će se ipak odlučiti za fotografiju dječaka na dan rođenja. Međutim, ne zna se kako će kraljevski par uopće podijeliti fotogrfaije, jer više ne smiju pristupiti svojim računima na društvenim medijima "Sussex Royal", a u ovom trenutku još nisu napravili novi branding na društvenim mrežama. Do sada su tek najavili otvaranje dobrotvorne zaklade Archewell, putem koje će raznim institucijama pomoći prebroditi ovo teško razdoblje.

Inače, baš kad su mnogi pomislili kako su se smirili i skrasili, Meghan i Harry "bacili su oko" na novi projekt, tj. na sjajnu kuću sa šest spavaćih soba i šest kupaonica u blizini Los Angelesa, u bogatoj četvrti Pacific Palisadesa, čija je vrijednost 13 milijuna dolara. U susjednstvu će im biti Tom Hanks i Ban Affleck, a planiraju i da se Meghanina mama Doria doseli k njima, točnije u zaseban stan unutar vile.

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia