Princeza Charlotte, kći princa Williama i njegove supruge Kate Middleton, proslavila je peti rođendan, a - sukladno tradiciji - na službenom Instagram profilu Kensingtonske palače, povodom rođendana objavljene su najnovije fotografije slavljenice, koje je snimila njezina majka. Nakon 94. rođendana kraljice Elizabethe, potom i drugog rođendana malenog Lousa, u razmaku od nekoliko dana, sada je na red došla i princeza za koju mnogi tvrde da je ista - prabaka.

View this post on Instagram

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Kao i većinu Britanaca, koronavirus je i kraljevsku obitelj "zatočila" u kuću, točnije na prostirano kraljevsko imanje u Norfolku, koje se nalazi sjeverno od Londona. Zbog pandemije koronavirusa, nije bilo uobičajene proslave, no zato je princeza svoj dan proslavila na human način, dostavljajući ručno rađenu tjesteninu ugroženim stanovnicima Norfolka.

Obožavatelji kraljevske obitelji nemaju puno prilika vidjeti najmlađe članove u javnosti, izuzev fotografija koje William i Kate povremeno objavljuju na službenom profilu. Charlotte se tako posljednji put sa svojom obitelji u javnosti pojavila u video prilogu 23. travnja, kada su svi zajedno pljeskali za zdravstvene radnike. Prije toga viđena je za Božić. Nakon tri kraljevska rođendanska slavlja u razmaku od nekoliko dana, uskoro će se zbiti još jedan važan događaj u ovoj obitelji. Naime, maleni Archie, sin princa Harryja i Meghan Markle, 6. svibnja proslavit će prvi rođendan.

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia i Instagram