Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zna se kad će se održati ispiti državne mature, a ministrica objavila i jednu novost

Obavezne predmete maturanti će polagati od 8. do 29. lipnja, a u ispitima neće biti gradivo iz drugog polugodišta četvrtog razreda

 državna matura u hrvatskoj

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u utorak da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature, koji će se za te predmete održati od 8. do 29. lipnja, kada će se održati i esej iz Hrvatskog jezika.

Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja poslala sam pismo u kojemu kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature", objavila je ministrica na svojoj facebook stranici.

Ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se od 8. do 29. lipnja, a u tom razdoblju održat će se i esej iz hrvatskog jezika, poručila je Divjak.

U terminu sredinom svibnja koji je bio predviđen za pisanje eseja, održat će se probni esej iz hrvatskog jezika kako bi maturanti dobili povratnu informaciju o svojoj spremnosti za taj dio ispita, istaknula je ministrica za Hinu. O ocjenjivanju u školi na daljinu, državnoj maturi i upisima u srednju i osnovnu školu, možete pročitati OVDJE.

Fotografija: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije