U nedostatku kvasca, mnogi se pitaju kako napraviti najpopularniji kolač za Uskrs – pincu. Zanimljiv recept donosi Maja Uremović, poznata urednica i TV voditeljica s riječke televizije. Maja je otkrila sve tajne ove fantastične slastice koja će se uskoro naći na blagdanskim stolovima mnogih.

"Pečem kolače skoro svaki dan i, vjerovali ili ne, uživam u tome. U doba korone još i više, kao i većina… Ubijam vrijeme isprobavajući nove recepte. I debljam se. Kako je Uskrs blizu, otkrit ću vam recept za moju omiljenu pincu, koju pečem vrlo često – ne samo uoči Uskrsa. Brza je i jednostavna, a za njezinu pripremu nije potreban kvasac. U trgovinama ga već tjednima ne nalazim, pa će meni, kao i mnogima, ova pinca biti jedina opcija ovog Uskrsa. Fina je stvarno, a gotova je za čas. I nema šanse da ne uspije“, kaže Maja.

Evo što nam je sve potrebno:

15 dkg maslaca

15 dkg šećera

25 dkg sira za kolače

50 dkg brašna

2 jaja

pola praška za pecivo

1 limun – sok i korica

2 velike žlice mlijeka

Miksajte omekšali maslac i šećer, potom dodajte dva jaja, izmiješajte sir, sok i koricu od limuna te dvije velike žlice mlijeka. Dodajte brašno i prašak za pecivo te zamijesite tijesto. Oblikujte ga u kuglu, prerežite lagano, namažite ga mlijekom i pevite 45 minuta na 170 stupnjeva.

Tekst: PR
Fotografije: PR i Profimedia