Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život je stao, ali kako ipak uživati u predstavama, ići na plesni tečaj, učiti jezik...

Putovanje po svjetskim muzejima, premijera kazališne predstave, tečaj plesa.... Da, moguće je u doba korone!

 obitelj se zabavlja kod kuće

Gradsko kazalište lutaka Split u petak, 20. ožujka, putem svojeg YouTube kanala održat će u 18 sati premijeru predstave "Špotki Špiro i Neposlušna Tonka" prema priči književnice Olje Savičević Ivančević. Priča govori o djevojčici koja je svojeglava, ali i hrabra, znatiželjna i odlučna te o jednom strašno dobrom momku koji nema najčistije hlače i uši, ali ima bistar pogled, čisto srce i čuje i one među nama koje drugi ljudi ne čuju. 

Život je stao, ali kako ipak uživati u predstavama, ići na plesni tečaj, učiti jezik...
Izvor: Youtube

I kazalište Mala scena nastavlja sprijenosom predstava u sklopu incijative "Mala scena online". U subotu, 21. ožujka, u 17 sati na programu je predstava «Iglica» autorice Lane Šarić nastala u suradnji Male scene i Triko Cirkus Teatra. 
Inicijativa «Mala scena online» započela je 12. ožujka, a od tada je njihove priče za djecu koje svakodnevno čita Buga Marija Šimić vidjelo više od 11 tisuća ljudi, dok su priče, anegdote i iskustva Vitomire Lončar i Ivice Šimića pogledane više od 20 tisuća puta. Prijenosi predstava "Priča o oblaku" i "Huligan" pogledane su na više od 500 uređaja. 

U cijelom svijetu se 20. ožujka obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, Teatar Tirena ga obilježava pokretanjem serijala "Mašta je supermoć"

Kako bi djeci olakšali boravak kod kuće u tjednima koji slijede, Teatar Tirena odlučio im je pomoći da upogone maštu raznim kreativnim zadacima i dramskim igrama. Ponedjeljkom, srijedom i petkom objavljivat će se video uratci “Mašta je supermoć” s različitim kazališnim sadržajima koje djeca mogu sama ili s roditeljima raditi kod kuće. 
Prvi "Mašta je supermoć" video bio je posvećen superjunacima.

Život je stao, ali kako ipak uživati u predstavama, ići na plesni tečaj, učiti jezik...
Izvor: Youtube

Uvijek ste željeli naučiti plesati, ali nikada za to niste imali vremena. Evo prilike...

"Nemoj da ti jedini bečki u ovoj izolaciji bude pohani. Lako za latinoameričke i društvene plesove, ali za standardne vjerojatno misliš “Pa kako ću, imam samo šest kvadrata slobodnog prostora u boravku. No dovoljna su ti i dva", duhovito je kometirao Marko Mrkić, voditelj spomenute splesne škole.

View this post on Instagram

A post shared by Lijeva & Desna (@lijevaidesna) on

OK, možda nije idealno vrijeme za upis u Školu stranih jezika, ali zbog situacije s koronavirusom većina škola organizirala se tako da održavaju nastavu online. Najčešće preko neke od aplikacija za videokonferencije, poput WebExa. Naravno, postoje i brojne besplatne aplikacije (Duolingo, Mondly, Busuu...) koje i inače možete skinuti na svoje pametne telefone u svrhu učenja stranog jezika, no to znači da je sve prepušteno vašoj volji i motivaciji. Učenje u grupi za mnoge je poticajnije.

Google vas vodi i na virtualno putovanje te obilazak svjetski poznatih turističkih atrakcija i kulturnih ustanova. Tako možete skoknuti do Guggenheimova mizeja u New Yorku, prošetati Tower Bridgeom ili razgledati prekrasne vrtove Versaillesa.

U posljednjih šest godina u poetskoj kampanji tvrtke Julius Meinl Platite kavu stihom, samo u Hrvatskoj prikupljeno je više od sto tisuća napisanih stihova, sudjelovalo je više od tisuću ugostiteljskih objekata, a u cijelom svijetu možemo govoriti o stotinama tisuća napisanih stihova. Nažalost, zbog teške situacije izazvane korona virusom ove godine na Međunarodni dan poezije, 21. ožujka, kampanja se neće održati u 150 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske.

Međutim, u subotu stih možete objaviti na službenom Facebook ili Instagram profilu Julius Meinl Hrvatska te kao post na svom Instagramu i označiti s #PayWithAPoem. Na taj način će se i vaš stih računati u borbi protiv nepismenosti zajedno s globalnom dobrotvornom organizacijom Worldreader. Poetski događaj Platite kavu stihom uz poruku Svaki stih se broji ima cilj prikupljanja 100 tisuća stihova/donacija kao potporu globalnoj pismenosti. Prikupljenim sredstvima financirat će se projekti opismenjavanja u Etiopiji, Keniji i Indiji, zemljama koje su najviše pogođene problemima slabe pismenosti.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram, YouTube i Profimedia

Najnovije

Najpopularnije