Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pustiti dijete vani ili ne? Odgovor na pitanje koje muči roditelje

Boravak na zraku je poželjan, ali...

 smije li dijete biti u parku zbog situacije s koronavirusom

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, od ponedjeljka se nastava u Hrvatskoj održava online. Na uvođenje ovih drastičnih mjera odlučilo se zbog toga da se što više izbjegne socijalni kontakt, no lijepo vrijeme i proljeće koje nam dolazi jednostavno mami na izlazak, pa roditelji vrlo teško izlaze na kraj s dječjim vapajima za odlaskom na zrak. I epidemiolozi su preporučili boravak na zraku kao poželjan, jer se tada kapljična infekcije ne prenose, no upozorili su kako nije dobro da se djeca druže u parkovima i u većim grupama, pa su preporučili šetnju s roditeljima kao u ovom trenutku mudriju "opciju". Kad nekoga susretnete vani, preporučuje se držanje rastojanja od jednog metra, kao i ne zadržavanje s dotičnom osobom dulje od 15 minuta.

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite i ministar zdravstva Vili Beroš upozorio je na to kako druženja sada treba ograničiti.

"Mnogi su me pitali što s djecom, a ja im odgovaram da djeca trebaju biti na zraku, ali i da nije dobro da se druže. Odgovornost je na roditeljima, a ne na djeci", upozorio je ministar.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia

"

Najnovije

Najpopularnije