Prekidi su neizostavan dio života, bez obzira radi li se o prekidu veze, braka, poslovnog odnosa, prijateljstva ili čak prekidu sa samim sobom. Neki prekidi uzrokovani su lošim odlukama, neki unutarnjim osjećajem, treći čežnjom za nečim boljim, a neki, nažalost, i smrću. Bilo da su potaknuti našom odlukom ili su nam nametnuti, dinamika života nakon prekida definitivno se mijenja. Suradnja ilustratorice Lane Hudine i magistre psihologije Renate Debartoli rezultirala je izvrsnim projektom koji pojedincima pomaže preživjeti prekid. Naime, riječ je o 20 kartica koje prate javnosti dobro poznati likovi ove ilustratorice, koji na zabavan, ali opet stručan način, omogućuju nošenje s prekidom, prepoznavanje vlastitih potreba i želja, ali i povećanje razine zadovoljstva u budućim odnosima te zadovoljstva vlastitim životom općenito.

"Prekidom odnosa doživljavamo niz gubitaka, mijenja se struktura našeg dana, količina i kvaliteta komunikacije s nekim osobama, mijenjaju se neke naše navike (čak i one svakodnevne), slika o sebi, osjećaj samopoštovanja i samopouzdanja, dok neka mjesta, ljudi i aktivnosti više nisu dio našeg života. Sve to može dovesti do osjećaja izgubljenosti i zbunjenosti, a nekad i samoće i razočarenja te si možemo postaviti niz pitanja od toga tko smo, kuda idemo, što želomo, što nam treba, što nas ispunjava i veseli te kako vidimo svoju budućnost", kaže autorica kartica, psiholog i psihoterapeut, Renata Debartoli napominjući kako je ideja rođena nakon što je i sama primila "paket za preživljavanje“ u trenutku kad se nosila s najbolnijim prekidom u svom životu.

Za one koje su sretni u ljubavi, kartice su, kažu autorice, prekrasan alat za vježbanje ljubavi prema sebi. Čak i onima koji su sretno zaljubljeni, bilo bi dobro, savjetuju, proći kroz njih i otkriti samoga sebe. VIše informacija možete pronaći ovdje.

Tekst i foto: press