Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predivna nova knjiga uz koju će mališani upoznati svijet

Slikovno putovanje zemljama, morima i kulturama svijeta

Knjiga koja je ove jeseni stigla u knjižare podrijetlom je iz Poljske, a napisao i oslikao ju je bračni par Mizielinscy. Na svjetskim je jezicima prisutna već nekoliko godina i ne prestaje oduševljavati sve generacije čitatelja zainteresirane za svijet oko sebe. Putovanja su jedno, no kada vam neka knjiga omogući da između njenih korica posjetite daleke krajeve te usput potakne maštanje i znatiželju, e to je već nešto drugo.

Zbog svojih je raskošnih ilustracija neusporedivih Mizielinskih ovaj atlas prava vizualna gozba za čitatelje. Na kartama nećete pronaći samo granice, gradove, rijeke i planinske vrhove, nego i mjesta od povijesnog i kulturnog značaja, poznate osobe, tipične životinje i biljke, kulturna zbivanja te mnogo fascinantnih podataka povezanih s prikazanim područjem svijeta. Nebrojeno je mnogo raznih atlasa, ali rijetko se pojavljuje knjiga ovoga kalibra.

Pedeset dvije karte u ovoj knjizi pozivaju čitatelja na istraživačko putovanje svijetom. Počinjući stranicom sa sadržajem na kojoj je prikazana karta svijeta s označenim zemljama i stranicama na kojima se one nalaze, atlas je podijeljen u osam dijelova, koji opisuje zemlje na svakom kontinentu plus Arktik i Antarktiku. Na kontinentima nisu predstavljene sve zemlje nego one koje nude najviše raznolikosti i na svoj su način tipične za taj dio svijeta. Primjerice, Europa počinje s Islandom i ide prema jugu, a uz velike i poznate zemlje poput Francuske i Španjolske, prikazane su i manje i ne tako često spominjane, primjerice Hrvatska i Rumunjska. O svakoj ćete pronaći mnogo informacija (i onih koje se rjeđe spominju), posebice zanimljivih mlađoj djeci.

Svaka velika dvostruka stranica bogato je oslikana čudesnim činjenicama, zanimljivostima, divljim životinjama i biljkama te važnim osobama, a sve mogu poslužiti kao polazište za razgovor ili daljnje istraživanje. Riječ je o vrlo inovativnom pristupu geografiji koji mlade, ali i starije, istraživače potiče da se često vraćaju prekrasnim i duhovitim crtežima. Ovaj je atlas namijenjen kućnim knjižnicama, ali i školama. Usto, svaka karta može poslužiti kao prekrasan izložak!

Izdavač:Koncept izdavaštvo

Autori: Aleksandra Mizielnscy i Daniel Mizielnscy

Cijena: 199 kn

Uvez: tvrdi, 112 stranica

Najnovije

Najpopularnije