Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marijana Mikulić: 'Život s troje djece čisti je ringišpil'

Svi znamo koliko su zdrava prehrana i tjelesna aktivnost važne, kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlje. No, još bolje znamo kako je kada se u viziju zdravog života umiješaju poslovne i privatne obveze te koliko je teško sve ...

 Marijana Mikulic

Kada ste počeli sa zdravom prehranom i treninzima? Postoji li neki poseban razlog?

Prije nekoliko godina počeli su problemi s probavom, a koža je počela divljati. Tada sam već počela paziti na prehranu, ali, priznajem, rigorozna sam bila samo dok se problemi nisu sanirali. Moram priznati da nisam tako čvrst karakter da jedem samo zdravo. Ipak, trudim se. Kampanjac sam bila i u treniranju, sve do trećeg poroda. Dva mjeseca poslije njega, naime, počela su me izdavati koljena s kojima od prije imam poteškoća. Počela su mi se kočiti i leđa, pa sam bila prisiljena krenuti i pokrenuti se.

Kako uspijevate uskladiti  održavanje figure s poslovnim i obiteljskim obvezama? Je li teško? Imate li neku 'tajnu'?

Pa nije jednostavno, ništa nije jednostavno danas u ovom suludom vremenu, ni ljudima koji žive sami. A s troje djece, to je čisti ringišpil. Moja tajna je da sam imala sreće i da mi je prijateljica doslovno preko puta moje zgrade otkrila genijalan studio za vježbanje. Vježbamo kada i kako stignemo, raspoređujemo se suprug i ja, nekad prije posla rano ujutro, nekad kasno navečer. Drugačije ne ide.

Kako su vaš suprug i sinovi reagirali na zdrave namirnice? Jedu li hranu koju pripremate?

Pa nema tu sad nekih specijalnih odstupanja, kažem, nisam rigorozna. Naprimjer, petkom navečer im redovito radimo doma pizzu i kupimo dječji šampanjac, jer slavimo vikend. No, drugim danima kuham razna variva, juhe, rižota. Uglavnom je to klasična domaća kuhinja. Osim toga, u multipraktiku meljem puno raznog povrća i njime postižem gustoću jela, nikada ne radim zaprške. Trudim se uzimati sezonsko voće i povrće, kao u domaći so od rajčice i pekmez od jednog OPG-a iz Sesveta. U posljednje vrijeme sama pečem i domaći kruh od pirova brašna s jednog OPG-a, koji mi izrađuje i pirov griz, koji klincima Ivanu, Andriji i Jakovu kuham za doručak, a koristim ga i u pripremi slastica. Uglavnom, maksimalno se trudim da je hrana provjerenog porijekla, to mi je najvažnije. Pazim i da što manje koristimo bijelo brašno i šećer.

Gdje nalazite inspiraciju za zdrave recepte? Oduzima li vam priprema takve hrane više vremena? 

Inspiraciju nalazim posvuda. Naprimjer, recept za divan kruh od pirova brašna otkrila mi je kolegica Doris Pinčić. Anita Matić, pak, sprema više veganske stvari, ali to je rapsodija ideja, pa ja pronađem nešto što mogu spremiti i iskombiniram s našom 'standardnom' prehranom. Tu je i internet, tražim uvijek recepte s namirnicama koje klinci vole, pa ih prilagodim. Primjerice, ako je unutra šećer ja stavim med ili kokosov šećer, umjesto bijelog brašna pirovo ili  kokosovo. Najviše vremena oduzima mi sama nabava namirnica, ali kada jednom kreneš, onda doma ima svega što treba.

Cijeli intervju pročitajte na Story.hr

Izvor: Story.hr

Foto: Instagram Screenshot

Najnovije

Najpopularnije