Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 putovanja: Terapeutske priče za djecu

Kad zaista mnogo čitaš imaš priliku pronaći i blago. Veliko, najsjajnije blago u nekom kutku knjižare. Ponekad mi dođu u ruke ovakva djela nakon kojih neko vrijeme samo šutim. Razmišljam, promišljam...

Ovo je zbirka od 7 terapeutskih priča nakon kojih se nanovo rodimo. Probudi se dijete u nama. Djeca na njih reagiraju na čudesne načine, iskreno i iz srca. Ono što je zanimljivo je to da nema nikakve šanse da djeca nakon slušanja jedne od ovih priča ne postave poneko pitanje. Čitala sam ih mom djetetu, djeci u školi i djeci na radionicama. Nakon svakog čitanja pitanja su se samo rojila i otvarala nove svjetove u kojima smo svi jednako veliki i jednako mali.

Važno je djeci ne nametati svoje stavove i uvjerenja, svoj sud o pričama. Pustimo ih da oni sami to protumače na načine koji su im bliski i iz kojih ćemo suptilno razumjeti u kakvoj stvarnosti zaista dišu. Reakcijama na terapeutske slikovnice detektiramo probleme, smanjujemo ih na razumnu veličinu i zajedno tražimo rješenja.

Zbirka je ovo koja iscjeljuje i osvještava potisnuto. Priče koje liječe i pronalaze put u područjima gdje se čini da puta nema. Iako oduvijek vjerujem kako je metafora najmoćniji alat za dopiranje do nesvjesnog uma, ovo mi je podsjetnik na tu tezu. Pročitajte o mostovima koji povezuju svjetove, o Mjesecu s emocijama, letećim kućicama, nebeskim ogledalima, čarobnoj metlici… hrpa je toga dobrog između ovih tvrdih korica. Nabavite si ovu divotu! Čitajte svojoj djeci... upoznajte ih kroz njihove reakcije na pojedine priče. Bilo da se bore sa strahovima, kompleksima, raznim pitanjima...

Ilustracije u knjizi su djela dječjih ruku, a napisali su je Petra Kapović Vidmar, učiteljica i Mauro Lacovich, prof., dipl. psiholog, psihoterapeut.

Naklada: Naklada Uliks d.o.o.

Cijena: 99 kn

Tekst: Nataša Jukić, spisateljica, kolumnistica, NLP praktičarka, asistent u nastavi djeci s poteškoćama

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije