Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vikend pun akcije u Zoološkom vrtu: Žablji dan i Dan zdravlja

U subotu 6. travnja u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava se Žablji dan s ciljem povećanja svijesti javnosti o važnosti vodozemaca uz bogat program za djecu. Za nedjelju, 7. travnja pripremljen je program povodom Svjetskog dana ...

 Dan zdravlja i Žablji dan u ZOO vrtu grada Zagreba

Na svijetu postoji gotovo sedam tisuća četiristo vodozemaca, a više od trećine ih je ugroženo, tj. nalaze se na Crvenom popisu Međunarodnog saveza za očuvanje prirode. Među vodozemcima najviše je žabaU Hrvatskoj živi dvadeset vodozemaca – od žaba preko daždevnjaka do čovječje ribice. Vodozemci su pokazatelji zdravlja ekološkog sustava. Naime, čim dođe do onečišćenja, vodozemci su prvi na udaru.

 Šareni daždevnjak

Šareni daždevnjak

S kakvim se sve problemima vodozemci susreću, djeca će u subotu moći doznati kroz igru 'Nije žabama lako'. Hrvatsko herpetološko društvo Hyla posjetitelje će upoznavati sa svojim radom na istraživanju i zaštiti hrvatskih vodozemaca.

Na Žablji dan posjetitelji Zoološkog vrta moći će dotaknuti živu zelenu gubavicu te doznati kako se žabe glasaju. Mali kreativci moći će se okušati u izradi Žabljih naočala i bedževa Žabeka, a razgibavanje mališane čeka u igrama Žablji ručak i Žabice. U prvoj će bacanjem kolutova učiti o žabljem jelovniku, a u drugoj će ih bacanje kocke voditi kroz zanimljive podatke o životu žaba. Edukativni program traje od 11 do 16 sati.

Istodobno se u blizini trči Maksimirski minus zwei cener, pa će sudionici utrke dobiti ulaznice za Zoološki vrt koje mogu iskoristiti do kraja mjeseca.  Siva gubavica
Siva gubavica

Svjetski dan zdravlja uz bogat program za male i velike

Da Zoološki vrt promiče zdravu fizičku aktivnost i boravak na otvorenom, potvrđuje i program pripremljen za nedjelju, 7. travnja. Tada se obilježava Svjetski dan zdravlja.

Od 10 do 17 sati posjetitelje očekuje niz sadržaja povezanih sa zdravljem djece i njihovih roditelja. Posjetitelji će tako moći pregledati dioptriju, sluh, razinu šećera u krvi te vitaminsko-mineralni status organizma. Bit će tu i stomatoloških te savjeta fizioterapeuta.

Da vježbanje uvedu u svakodnevicu, najmlađe će poticati i Građanski nogometni klub Dinamo. U Vrtu će održati edukativnu radionicu i okupljene uključiti u zajedničko vježbanje.

 Dan zdravlja

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije