Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knjiga koja se čita i nakon Božića: Snježna sestra

Kad je neka knjiga tako magično ilustrirana i s takvom dirljivom životnom pričom, čitamo je i dajemo djeci na čitanje kad god trebamo nove književne čarolije

Od autorice popularne Povijesti pčela, Maje Lunde, dolazi nam najljepša ovogodišnja božićna priča Snježna sestra. Bliži se Badnjak, dan kada Kristian slavi jedanaesti rođendan. To je za njega dosad uvijek bio najbolji dan u godini, ispunjen mirisom paprenjaka, mandarina i okićenoga božićnog drvca, pucketanjem vatre u kaminu i treperenjem svijeća na svečano urešenom blagdanskom stolu. Sve su to stvari koje čine Božić i zato im se Kristian svake godine silno veselio, no ove godine ništa nije kao obično i čini se da je u njegovoj obitelji ovaj put Božić otkazan... A onda Kristian susreće veselu djevojčicu Hedvigu, koja nestrpljivo iščekuje Božić, i počinje vjerovati da nije sve izgubljeno. No nešto je čudno u vezi s Hedviginom kućom. I tko je starac koji se šulja oko njezine kuće?

Ima tih knjiga za koje niste sigurni biste li ih samo gledali i upijali pogledom ili čitali. Ovo je jedna od njih jer na svakoj stranici donosi ilustraciju Lise Aisato poznate po slikovnicama Djevojčica koja je htjela spasiti knjige autora Klausa Hagerupa, Odd je jaje i Riba za Lunu, seriji slikovnica o trolu Tambaru koju je napisala u suradnji s Torom Åge Bringsvaerdom, te slikovnicom Uskoro ćeš zaspati, koju je napisala zajedno sa svojom sestrom Haddy Njie i koja je dobila odlične kritike i postala bestseler. Od 2009. ilustrira i subotnji prilog novina Dagbladet.

Autorica Maja Lunde osvojila je svijet svojim prvim romanom za odrasle Povijest pčela, koji je preveden na 33 jezika i 2017. godine bio najprodavanija knjiga u Njemačkoj. Uslijedio je nastavak Plavetnilo, koji je također postao međunarodni bestseler. Lunde je napisala deset knjiga za djecu i mlade, među ostalima Preko granice, Battle, Ono najbolje i seriju romana Najkul društvo na svijetu.

Izdavač: Naklada Ljevak

Broj stranica: 193 (tvrde korice)

Cijena: 149 kn

Darujemo jedan primjerak knjige Snježna sestra čitatelju ili čitateljici koji se prvi prijavi na naš mejl [email protected] sa svojim podacima i naznakom Snježna sestra.

***

(knjigu je osvojila J. Fazinić iz Privlake, čestitamo!)

Tekst: I.T.

Foto: Ljevak

Najnovije

Najpopularnije