Imate li problema sa štitnjačom najvjerojatnije sebi postavljate određena pitanja: Kako se to dogodilo? Zašto ja? Zašto sada? I vjerojatno ste do sada, čak prije nego što ste doživjeli prave simptome, na ovaj ili onaj način imali tegobe. Niste jedini.

Sanja Toljan, dr. med. specijalistica anesteziologije svoju je medicinsku edukaciju proširila na upotrebu sigurne i djelotvorne hormonske nadomjesne terapije. U svom radu primjenjuje napredne metode medicinske struke i uspješno ih prenosi na svoje mnogobrojne pacijente kako bi riješili probleme prouzročene hormonskom neravnotežom, prevenirali bolesti i preuranjeno starenje. Česta je gošća na raznim radionicama i predavanjima, u časopisima, televizijskim i radijskim emisijama kojima je cilj zdravstvena edukacija i promoviranje zdravog načina života. Autorica je knjiga Čudesna moć hormona, Žene u hormonskoj ravnoteži i Muškarci u hormonskoj ravnoteži.

predavanje-sanje-toljan-o-zdravoj-stitnjaci-uzroci-i-rjesenja

Ulaznica je 20 kn, a osim promotivne prodaje knjiga, očekuje vas uz šalicu čaja za iscjeljenje štitnjače, prema receptu iz knjige Zdrava štitnjača Medicinskog medija Anthonya Williama.

8 jednostavnih kombinacija za zdravu štitnjaču

Jednostavnost je ponekad sve što trebate – ili sve za što imate vremena. Kad nemate vremena, pripremite ove brze i jednostavne prehrambene kombinacije kako biste podržali proces iscjeljenja štitnjače, piše Medicinski medij u svojoj hit knjizi Zdrava štitnjača.  Evo što Anthony William preporučuje kao brze zalogaje namirnica koje potiču iscjeljenje štitne žljezde.

Cvjetovi cvjetače + kriške jabuke: ova kombinacija smanjuje upalu u štitnjači te istodobno stanicama ove žlijezde omogućava da se nanovo programiraju, učeći ih da budu neovisne nakon što su s vremenom postale trome zbog ovisnosti koju su razvile prema lijekovima za štitnjaču.

Rajčice + špinat: u kombinaciji, ova hrana jača jetru, a istodobno ispire limfatički sustav te jača imunosni sustav, kako bi se uspješnije branio od virusa koji su napali štitnjaču.

Celer + datulje: ova kombinacija pruža presudno važne mineralne soli, zajedno s visokokvalitetnom, biodostupnom glukozom. Ima snažno regenerirajuće djelovanje na nadbubrežne žlijezde, posredno pružajući snažnu podršku štitnjači.

Banana + usitnjena dulse alga: jod, kalij i natrij u ovom zalogajčiću jačaju cijeli endokrini sustav te središnji živčani sustav u borbi protiv neurotoksina i štete koju oni nanose.

Kelj + mango: ova kombinacija alkaloidnih supstancija i karotina omogućava da oni s lakoćom dopru do štitnjače, pomažući joj da zaustavi razvoj kvržica i cisti.

Kruška + rikula: ova kombinacija predstavlja prekrasnu zaštitu štitnjače od atrofije i smanjenja. Zajedno, ova hrana jača frekvencije štitnjače.

Divlje borovnice + papaja: pružaju borbenu snagu kojom se zaustavlja, smanjuje i sprječava rast tumora na štitnjači (i dobroćudnih i zloćudnih). Ova kombinacija obnavlja tkivo štitnjače nakon što je dio tkiva bio kirurški odstranjen ili uništen terapijom radioaktivnim jodom.

Mandarine + maline: kao tim, ova hrana sprječava gubitak kalcija koji može biti posljedica procesa kojim tijelo, pritisnuto virusom koji napada štitnjaču, gradi zidove od kalcija te stvara kvržice i ciste s ciljem da zatoči stanice virusa u štitnjači, ali i u cijelome tijelu. Ova kombinacija sprječava osteoporozu.

Tekst i foto: press