Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dođite na Story Green dan i reciklirajte s nama!

Časopis Story već sedmu godinu zaredom organizira Story Green dan u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje i cijelu nakladu tiska na 100% recikliranom papiru. Pridružite nam se i vi 21. travnja u parku Zrinjevac i reciklirajte ...

I ove godine časopis Story ususret obilježavanju Dana planeta Zemlje želi podsjetiti građane na to koliko je važno reciklirati te voditi brigu o zaštiti okoliša, stoga u suradnji s partnerima 21. travnja u parku Zrinjevac od 10 do 14 sati priprema zabavno-edukativni program. Svim posjetiteljima koji na događanje donesu stari papir, plastične ili staklene boce Story će darovati sadnice.

Grad Zagreb će na događanju predstaviti projekt Žbicanj, koji će se odvijati tijekom svibnja, a posvećen je vožnji bicikla gradom i poticanju građana na aktivnost. Jamnica će u svom korneru predstaviti jedinstvenu mineralnu vodu pakiranu u ambalaži za piknik i vesela obiteljska druženja, a u sklopu Story Green arta predstavit će se i eminentni dizajner Igor Galaš s kolekcijom Igor Galaš Recikled nastalom od recikliranog materijala njegovih komercijalnih kolekcija. Za one najmlađe Uduga za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka osmislila je znanstvenu radionicu na temu važnosti pročišćavanja vode, a svi polaznici imat će priliku u razgovoru doznati više o vodnim resursima te zagađenjima i recikliranju vode.

Za kreativno-sportski sadržaj dječjeg kornera pobrinut će se Sport Educa izradom razglednica od recikliranog materijala te brojnim sportskim radionicama u koje će se djeca moći uključiti. U korneru Oktal Pharme moći ćete doznati sve informacije o revitalizirajućoj kremi Cedralex, a u korneru Stade moći ćete se informirati o originalnom ljekovitom naljepku Itami koji djeluje protiv akutnih bolova te čarobnom spreju Snup koji olakšava disanje. Da je odabir korištenja staklene boce dobra odluka za budućnost, uvjerit će vas tvornica stakla Vetropack Straža iz Huma na Sutli koja promiče ekologiju i intenzivno radi na zaštiti okoliša, a u sklopu njihova kornera posjetitelji će moći vidjeti radionicu oblikovanja i puhanja stakla.

Novost Story Green dana suradnja je s Malim placom, jedinstvenom mobilnom tržnicom lokalnih organskih proizvoda i poznatim gastro projektom. Mali plac će na Zrinjevcu okupiti lokalne male proizvođače koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način, a posjetitelji će moći istražiti maloplacne stolove, upoznati se s domaćim OPG-ovcima, kušati njihove proizvode te doznati sve što ih zanima o načinu uzgoja i proizvodnje, kao i kupiti zdrave namirnice.

Svojim nastupom zasigurno će vas oduševiti dječji zborovi Zagrebački anđeli te Kikići i Genijalci, a na Story Green danu zapjevat će i mlada zvijezda Mia Dimšić te David Temelkov, Jure Brkljača i Marko Kutlić. Program će voditi Mario Valentić, a cijelom projektu priključit će se i brojne poznate osobe.

PROGRAM STORY GREEN DANA:

10:00 -  10.30  DJ Vazmenko Pervan

10.30 – 11:00  DZ Kikići i Medenjaci

11:00 -  11.30   DZ Zagrebački anđeli

11:30 – 11.45   Story Green Star Mia Dimšić

12:00 -  12.10   Story Green Fashion show by Igor Galaš

12.20 -  13:00  Story Green Star David Temelkov, Jure Brkljača i Marko Kutlić

13:00 – 14:00  DJ Vazmenko Pervan

Pozivamo vas da popratite ovo događanje kroz najavu na našim portalima, ali i da nam se pridružite na Zrinjevcu ove subote u 11:30.

David Temelkov, Jure Brkljača i Marko Kutlić

Tekst i foto: promo

Najnovije

Najpopularnije