Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedinstveno međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici Aura Cup 2018 ponovo u Zagrebu

U Zagrebu će se uskoro održati Aura Cup 2018, treće po redu međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici i jedino FIG natjecanje u Hrvatskoj, na kojem će se predstaviti čak 270 natjecateljica iz 17 zemalja.

Aura Cup 2018., ove je godine doista jedinstveno budući da se održava u skladu s pravilima i pod patronatom Međunarodne gimnastičarske federacije (FIG – Fédération International de Gymnastique), čime je dobilo značajan predznak jedinog FIG natjecanja u Hrvatskoj. Aura Cup 2018, u organizaciji GK Aura, održat će se u SC Lučko u Zagrebu 6., 7. i 8. travnja kada će svoje umijeće i koreografije prezentirati natjecateljice iz čak 17 zemalja diljem svijeta. Veliki odaziv ritmičkih gimnastičarki u dobi od 7 do 22 godine, kao i njihovih delegacija, svjedoči rastu atraktivnosti ovog iznimno zahtjevnog i profinjenog sporta.

„Jako smo ponosni što je FIG prepoznao potencijal i vrijednost Aura Cupa, budući da je to ovom natjecanju dodalo jednu novu, višu dimenziju i postavilo natjecanje na još viši nivo. Također smo zadovoljni velikim odazivom natjecateljica iz različitih zemalja diljem svijeta, što svjedoči kontinuiranom rastu ovog natjecanja. Aura Cup postaje relevantno natjecanje brojnih gimnastičarki, kako onih koje tek kreću natjecateljskim stopama i grade svoju sportsku karijeru, tako i već prepoznatim i renomiranim imenima ritmičke gimnastike koje žele dodatno potvrditi svoje pozicije.“, pojasnila je Nika Crevatini, vodeća osoba i idejna začetnica Aura Cup-a te bivša istaknuta hrvatska ritmička gimnastičarka koja je danas posvećena treniranju mladih generacija ritmičkih gimnastičarki koje žele krenuti njezinim stopama.   „Upravo je takav međunarodni odaziv i međunarodno prepoznavanje dio vizije Aura Cup-a da postane vodeće međunarodno natjecanje iz ritmičke gimnastike koje će okupiti vrhunska imena iz tog sporta u Zagrebu te pisati nove stranice sportske povijesti. Time se Zagreb i Hrvatska kao destinacija, isto kao i ritmička gimnastika kao sport, pozicioniraju kao novi relevantni sudionici na svjetskoj sportskoj sceni.“ Aura Cup izdvaja se od ostalih i po novčanom nagradnom fondu za prve tri plasirane natjecateljice, dok će sve natjecateljice dobiti diplomu i poklone sponzora kao zahvalu i priznanje za sudjelovanje.

Svi zainteresirani mogu uživo pratiti Aura Cup i podržati svoje favoritkinje u SC Lučko u petak, subotu i nedjelju 6., 7. i 8. travnja. Ulaz je besplatan.

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije