Emocije su važan i potreban dio našeg života bez obzira na uzrast. Zahvaljujući njima možemo se suočiti s različitim izazovima koje život stavlja pred nas – emocije nam mogu pomoći da riješimo problem, da prepoznamo što nam je važno, izbjegnemo opasnost, potražimo pomoć. Kada se primjereno javljaju i kada znamo kako njima upravljati, život je poprilično ugodan. No da bi naši mališani to mogli naučiti i savladati, potrebna im je aktivna pomoć odraslih.  A pomoć je potrebna i roditeljima da mogu prepoznati koje emocije uzrokuju specifično ponašanje kod njihove djece, da znaju kako djeci objasniti što se događa te kako si mogu pomoći.

Što učiniti kada se emocije kod djece jave jako intenzivno, kada je njima teško upravljati, kako pomoći djetetu da zajedno s vama smiri svoje tijelo, prepozna a ne uguši emociju, objasnit će nam Tea Knežević, magistra psihologije iz Centra Proventus na novoj Planetopijinoj srijedi, 28.3. u 19 sati. (Makronova, Ilica 11/1, Zagreb)

Ulaznica je 20 kn, a uz predavanje očekuje vas promotivna prodaja brojnih slikovnica kao i nove slikovnice Emociometar Inspektora Kroka i knjiga o roditeljstvu.

kako-pomoci-djeci-da-bolje-razumiju-upravljaju-svojim-emocijama

Tekst: press

Foto: Profimedia