Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi hit za djecu: Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet

Marie Curie, Coco Chanel, Frida Kahlo, Anne Frank samo su neke od sjajnih žena koje su našle mjesto u novoj slikovnici koja govori o osobama koje su ostvarile izvanredna postignuća zato što su slijedile svoja srca, talente i snove ...

Poleti nebom s istraživačicom Amelijom Earhart, bori se za ženska prava s Emmeline Pankhurst te pokreni modnu revoluciju s Coco Chanel.

Prekrasne ilustracije i nevjerojatne činjenice poslužit će i djevojčicama i dječacima kao inspiracija i uvod u predstavljanje nekoliko sjajnih žena koje su pomogle oblikovati svijet u kojem živimo. Poruka slikovnice i ovih ženskih legendi je da vjerujemo u sebe i budemo odvažni za upuštanje u vlastitu životu pustolovinu.

Evo samo neke od sjajnih činjenica iz slikovnice:

Gertrude Ederle je prva žena koja je nakon 14 sati i 31 minutu preplivala Engleski kanal, dva sata brže od ijednog muškarca koji je prije nje uspio preplivati istu dionicu (cca 56 kilometara).

Coco Chanel je bila jedna od prvih žena koja je odijevala hlače.

Frida Kahlo je voljela životinje i imala mnoštvo ljubimaca.

1828. godine Mary Anning je otkrila kostur pterosaura - letećeg dinosaura koji nikada prije nije bio pronađen u Velikoj Britaniji....

Autorica i ilustratorica: Kate Pankhurst

Izdavač: Profil

Cijena: 59 kn

Broj stranica: 32

Najnovije

Najpopularnije