Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sretan nam 4th july! ili kako sam rodila frajera svog života

Pišem ovo u polumraku i slušam kako diše istegnut preko cijelog kreveta. Uživam u osjećaju da je tu i na sigurnome, a da ja mogu odlutati u mislima. Imam dobar razlog za to. Za koju minutu stiže dan kada sam rodila svog malog buntovnika ...

Od tada je prošlo tri godine. Tek ovog rođendana preplavljuju me oni osjećaji koje sam tada imala. Možda zato što me i vrijeme podsjeća na tu nedjelju. Bile su velike sparine i vrućine, ali te je nedjelje bio oblačan i miran dan. Kao zatišje pred buru. Iako to nisam pokazivala nikome oko sebe, nisam vjerovala da ću uspjeti preživjeti prvu godinu djetetova života. Bila sam prestravljena kako ću sama odgajati i prehranjivati dijete. Nisam imala povjerenje u svoje majčinstvo, a to je bilo jedino na što sam se mogla osloniti. Osjećala sam se usamljeno, tužno i prestravljeno zadnjih dana trudnoće.

Postajala sam svjesna - to je to, nije ružan san iz kojeg se budiš nego tvoj život. Bit ćeš sama s djetetom. Najteži zadatak tvoga života savladat ćeš sama uz svoje znanje i sposobnost. Ma koje znanje i koju sposobnost?! Nisam uspjela održati obitelj na okupu i svome djetetu dati mamu i tatu kada dođe kući iz rodilišta. Kako ću onda znati sve ostalo što treba znati jedna mama?! Moja je mama žena - zmaj koja doista drži sva četiri kuta kuće i balansira između nas troje. Nisam osjećala da ja tako nešto mogu.

Trebao je stići najvažniji čovjek života, a ja sam taman raskrila kuću. Tako mi je izgledao moj život, te tmurne nedjelje. O požurivanju u rodilište od strane bake i dede i mom brisanju poda od plodne vode sam već pisala. Bilo je i dalje nestvarno. I konačno je stigao, bila ja spremna ili ne. Ugledala sam ga i znala sam da ću uspjeti. Onaj mali cirkusant i frajer osvojio me svojim prvim pogledom – „You talking to me?“.

Naizmjenično sam plakala nakon buđenja iz narkoze i zaljubljeno gugutala kako ćemo zajedno otkrivati svijet. Bez da sam stigla razmišljati o raskrivenom krovu i neobrisanim flekama plodne vode po stanu. Zadnje je tri godine bilo kao na vrtuljku. Ali onom najstrašnijem. Najopakiji je frajer kojeg sam upoznala i definitivno me opasno vrti oko malog prsta. I moram priznati da sada, kada se vrtuljak počeo vrtjeti dovoljno sporo da stignem razmisliti zašto sam se na njega popela, shvaćam da su najgore "stvari" u životu - one najbolje. Shvatila sam da sam prvi puta ludo zaljubljena u frajera koji je toga vrijedan. Isto tako sam svjesna da je vlak usporio samo da me pripremi za najluđi spust. O da! Jakove moj ludi, izludit ćeš mamu svojim fazama i daj ti Bože da imaš takvo dijete kao što si ti pa da vidiš kako jedan obični dan izgleda... Volim te i sretan ti treći rođendan!

Sretan vam 4th july!

Tekst: Danijela Miklec, kći, učiteljica, voditeljica Fora priča za djecu svih uzrasta, vlasnica zeca BEzaBU

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije