Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prehrana trudnica s krvnom grupom B

Poznavanje krvne grupe omogućuje odgovore na mnoga pitanja vezana uz zdravlje, dugovječnost ili količinu energije smatra autor knjige Eat right for your type Peter J. D'Adamo. Provjerimo što sve savjetuje trudnicama krvne grupe ...

Ova trudnica genski vuče potencijal snalažljivosti i dobre prilagodbe na novu okolinu te općenito na promjene. Trudnice krvne grupe B osjetljive su na bakterijske ili virusne infekcije. Organsko, bezmasno crveno meso kao što su janjetina, ovčetina i zečetina trebalo bi biti na jelovniku nekoliko puta tjedno. Puno su bolji izbor od puretine, a bit će zaslužni za uklanjanje trudničkog umora i pada imuniteta. Osobe krvne grupe B trebaju izbjegavati piletinu, koja sadrži aglutinirajući protein koji je za njih kancerogen. Puretina je bolji izbor, no trudnica ove krvne grupe prednost treba dati crvenom mesu.

Kao i trudnice grupa 0 i A, i trudnica grupe B treba izbjegavati ribu koja sadrži štetne tvari i živu koja je česta u tuni i morskom psu. Vrlo su preporučljive srdele, bakalar i list, a trudnica krvne grupe B trebala bi se kloniti svih vrsta školjaka, rakova i jastoga.

Trudnica krvne grupe B jedina je koja nesmetano i bezgranično može uživati u mliječnim proizvodima. Organska kokošja jaja odličan su izvor nutrijenata pogodnih za zdrav razvoj fetusa. Većina sjemenki i orašastih plodova nije preporučljiva za ovu krvnu grupu. Trudnice bi posebno trebale izbjegavati kikiriki, suncokretove sjemenke i sezam.

Od povrća se preporučuje brokula, cikla, kupus, patlidžan i krumpir. Trudnice ove krvne grupe trebaju izbjegavati rajčice, rotkvice, artičoke i masline. Od voća su vrlo povoljni ananas, banane, šljive i lubenica, a izbjegavati treba šipak i avokado.

Tekst: Milena Dražić

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije