Ova trudnica genski vuče potencijal snalažljivosti i dobre prilagodbe na novu okolinu te općenito na promjene. Trudnice krvne grupe B osjetljive su na bakterijske ili virusne infekcije. Organsko, bezmasno crveno meso kao što su janjetina, ovčetina i zečetina trebalo bi biti na jelovniku nekoliko puta tjedno. Puno su bolji izbor od puretine, a bit će zaslužni za uklanjanje trudničkog umora i pada imuniteta. Osobe krvne grupe B trebaju izbjegavati piletinu, koja sadrži aglutinirajući protein koji je za njih kancerogen. Puretina je bolji izbor, no trudnica ove krvne grupe prednost treba dati crvenom mesu.

Kao i trudnice grupa 0 i A, i trudnica grupe B treba izbjegavati ribu koja sadrži štetne tvari i živu koja je česta u tuni i morskom psu. Vrlo su preporučljive srdele, bakalar i list, a trudnica krvne grupe B trebala bi se kloniti svih vrsta školjaka, rakova i jastoga.

Trudnica krvne grupe B jedina je koja nesmetano i bezgranično može uživati u mliječnim proizvodima. Organska kokošja jaja odličan su izvor nutrijenata pogodnih za zdrav razvoj fetusa. Većina sjemenki i orašastih plodova nije preporučljiva za ovu krvnu grupu. Trudnice bi posebno trebale izbjegavati kikiriki, suncokretove sjemenke i sezam.

Od povrća se preporučuje brokula, cikla, kupus, patlidžan i krumpir. Trudnice ove krvne grupe trebaju izbjegavati rajčice, rotkvice, artičoke i masline. Od voća su vrlo povoljni ananas, banane, šljive i lubenica, a izbjegavati treba šipak i avokado.

Tekst: Milena Dražić

Foto: Profimedia