Žene u prvim mjesecima dojeći novorođenče obično i brzo mršave, što se posebice vidi na gornjem dijelu tijela. Naglo debljanje pa zatim relativno naglo mršavljenje opterećuju kožu. Zato grudnjak za dojilje u to vrijeme nudi dobru zaštitu jer podupire grudi i olakšava osjećaj težine. Pored toga je praktičan jer se brzo i lako otvara.

Grudnjak za dojilje ima sljedeće prednosti:

  • otvori za dojenje
  • košarice bez šavova
  • široke naramenice
  • elastičan materijal

Najvažniji dio grudnjaka za dojenje svakako su preklopne košarice koje s lako otvaraju jednom rukom dok drugom držite dijete. Ovakav grudnjak uvelike olakšava i dojenje izvan kuće kad ćete cijeniti jednostavnost i praktičnost. Imate li još i odjeću koja se lako otvara, dojenje izvan kuće će vam biti vrlo jednostavno i ugodno. Ovaj grudnjak također ima povećanu elastičnost što je važno za osjetljive grudi ne samo u trudnoći već i tijekom dojenja. Na taj način neće dolaziti do pritiskanja.

Kod kupnje pripazite na kvalitetu

Birajte grudnjak od pamuka u kombinaciji s microfibrom koji diše. Kod dobrog grudnjaka za dojilje otvori na košaricama su dovoljno veliki da dijete može normalno sisati, a dojka nije prikliještena kroz otvor. Pripazite da su naramenice dovoljno široke kako se ne bi urezivale u kožu. Također pripazite da grudnjak ne bude previše pripijen u košaricama kao i u obimu prsa jer to može spriječiti otpuštanje mlijeka. Kod ovakvih grudnjaka možete birati između onih sa žicom ili bez žice, što je pitanje ukusa i udobnosti. Pritom je najvažnije da grudnjak dobro drži.

Foto: Profimedia