Domaća manekenka libijskih korijena, 36-godišnja Jasmina Hdagha, nekada je glasila za jednog od najtraženijih modela, ne samo u Hrvatskoj, već u svijetu. Međutim, prije 11 godina Jasmina je odlučila otići u Ameriku, točnije, Los Angeles, i posvetiti se životu daleko od očiju javnosti. Danas je osobna trenerica i bavi se jogom, a na društvenim je mrežama nedavno otkrila i kako čeka dijete s dečkom Jimom. Za Story.hr simpatična je Jasmina sada ekskluzivno otkrila spol, ali i ime prinove koja im uskoro stiže, a saznali smo i kako prolazi trudnoća, nedostaje li joj Hrvatska te hoće li uskoro stati pred oltar.

View this post on Instagram

A post shared by Jasmina Hdagha (@yazsmachine) on

Kako prolazi trudnoća? Jeste li imali problema s mučninama?

Trudnoća super ide, nisam imala baš nekih problema s mučninama. Prvih mjesec dana sam imala mučnine, ali brzo se naviknula i samo bi malo usporila i duboko disala dok ne prođe.

Kako ste reagirali kada ste saznali da ste trudni? Kako je Vaš dragi reagirao?

Nasmijala sam se, bilo je baš ugodno iznenađenje. Iako smo usred pandemije, pa sam se prvi tren malo zabrinula i zapitala kako će to sve skupa teći, da se ne bi što zakompliciralo. Međutim, bez obzira na sve, baš nas je jako obradovalo to jer smo dragi i ja već zadnjih godinu dana razgovarali o tome… On je presretan i već planira drugo i treće.

Čekate li dječaka ili djevojčicu? Znate li već i ime?

Stiže nam djevojčica! . Još se dogovaramo oko toga, ali mislim da ćemo je nazvati Sedona. Možda se do kraja još nešto promjeni po tom pitanju,ali za sada mi se Sedona najviše sviđa, jer Sedona ima posebno mjesto u mome i u Jimovom srcu, tako da vjerujem da će biti Sedona.

Radite li još uvijek? Planirate li vježbati do kraja trudnoće ili ćete ipak uzeti pauzu?

Da, normalno radim svaki dan i za sada sve ide odlično. Predajem yogu i nekoliko sam snimanja odradila. Planiram definitivno vježbati do kraja, naravno postoje poze koje već sada moram modificirati jer trbuščić zauzima dosta mjesta.

Pazite li na prehranu u trudnoći ili ste si dali oduška? Mnoge žene u trudnoći nakupe kilograme, je li to i kod Vas slučaj? Postoji li neka hrana koja Vam se posebno jede?

Ja sam oduvijek slušala svoje tijelo i jedem što mi organizam traži, kad god traži. Zapravo, meso prije nisam uopće jela, a sada se to promijenilo. Jednu večer sam doslovce sanjala kako jedem jetra i to mi je jako pasalo… Jedem sve i stvarno vjerujem i znam da svaki organizam, svako tijelo zna što mu treba. Samo treba znati utišati um i poslušati tijelo.
Smatram da u trudnoći treba jesti normalno, a ne kako neke žene pričaju i najčešće jedu za dvoje. To je krivo i previše viška kilograma može samo otežati čitav proces, tako da treba biti umjeren u svemu i najbitnije je slušati tijelo i što zahtijeva. Ja sam dobila nekih 12 kg i mislim da mi baš dobro stoje. :) Posebno mi se jedu rajčice i jabuke, a moram priznati i meso sada. Nikad ranije nisam meso jela, zapravo mi je često smrdjelo i organizam mi odbijao, a sada jedem piletinu, jetrica i čak sam govedinu probala i fino mi je sada.

Pomaže li Vam dečko, sluša li Vaše trudničke 'prohtjeve'?

Jim je stvarno jako divan, a ovih mjeseci posebno pažljiv i brižan. Stalno mi želi kuhati, peći meso i pripremati klopicu. Tako da se ne mogu žaliti, samo riječi hvale imam. Bez obzira na to što sam počela jesti meso u zadnje vrijeme, ipak više volim svoje povrće i voće. Moram priznati da bi sve dala da imam sada naše domaće hrvatsko voće i povrće. Naime, organsko voće i povrće ovdje zaista nema ni približno okus kao naše pravo domaće.

Možemo li uskoro očekivati svadbena zvona?

Pa ne znam baš... Nisam neki veliki ljubitelj vjenčanja i tih tradicionalnih stvari. Vjerujem u ljubav i to mi dovoljno. Iako sam već osam godina zaručena i on već dulje vrijeme navija i pokušava me nagovoriti, ali nije uspio za sada... Vjerojatno budem radi bebe, jer čujem da roditelji koji nemaju isto prezime imaju puno više papirologije kada dijete krene u školu itd., tako da možda ipak bude vjenčanja.

Kako Vam izgleda život u Americi nakon što ste se povukli iz javnosti? Čime se bavite? Nedostaje li Vam Hrvatska?

Zadovoljna sam svojim životom ovdje, kliknula sam na prvu s ovim gradom. Radim ono što volim, a kako sam oduvijek bila radoholičar, dani su mi uglavnom popunjeni;predajem yogu u studijima s većim grupama, ali predajem i kao osobni trener privatno. I dalje kada me angažiraju odradim razna snimanja, ali najčešće direct bookings jer ne stižem baš na audicije. Naravno, nedostaje mi Hrvatsk,a ali dođem doma barem jednom svake godine, a i sestre mi često dolaze ovdje u posjet.

Tekst: Story.hr
Fotografije: Instagram