Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baka će roditi svojeg unuka!

Iako je surogat majčinstvo u Hrvatskoj zabranjeno, u svijetu je to jedna od uobičajenih metoda borbe protiv neplodnosti

 surogat majčinstvo: baka će roditi svojeg unuka

"Apsolutno smo preplavljeni ljubavlju i lijepim riječima koje smo dobili! Hvala vam od srca! ⁣ Nisam očekivala da ću primiti toliko dirljivih poruka žena koje se bore s neplodnošću. Jedan od osam parova u svijetu ne može imati dijete; riječ je oko 7,4 milijuna ljudi. Možda je to netko koga poznajete; netko poput mene. ⁣Ne sramite se svoje priče, ona će nadahnuti druge", tako je na društenim mrežama napisala 29-godišnja Breanna Lockwood, kojoj će - nakon niza neuspješnih pokušaja da ostvari trudnoću - vlastita majka uskoro roditi dijete. Naime, 51-godišnja Julie Loving pristala je biti surogat majka vlastitoj kćeri, pa će tako uskoro - roditi unuka!

Kako prenosi Washington Post, put do roditeljstva za Breannu i njezina supruga Aarona bio je težak. Par se godinama borio protiv neplodnosti, a 29-godišnjakinja imala je nekoliko spontanih pobačaja, izvanmateričnu trudnoću, više operacija i nekoliko pokušaja umjetne oplodnje.

Sve ju je to iscrpilo i fizički i mentalno, a kad su počeli razmišljati o surogat majčinstvu, ponudila se njezina vlastita mama.

"Breanna je od malena željela biti mama. Kad vidite da se vaše dijete bori s neplodnošću, spremni ste učiniti sve što možete kako biste pomogli", rekla je Loving. Točka na “i” dogodila se kad je Breanna izgubila blizance, kad je , nakon kirurškog zahvata, dodatno oštećena maternica. Liječnici su joj tada s velikom sigurnošću potvrdili da su izgledi za majčinstvo jako mali. Većina surogat majki znatno je blađe dobi, no testovi su pokazali da je 51-godišnjakinja dobar kandidat.

Za Lockwooda je ovo iskustvo blagoslov. Djevojčica bi se trebala roditi u studenom.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Najnovije

Najpopularnije