Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno sreća! Dobila dvoje djece u razmaku od nekoliko dana, a samo s jednim bila trudna

Imala je nekoliko spontanih pobačaja, a jednom je čak rodila i mrtvorođenče, no onda se odlučila na surogat majčinstvo. No život je htio da ponovno ostane trudna u isto vrijeme kad i surogat-majka, tako da su bebe rođene u razmaku ...

 žena i njezina sestra, surogat majka

Da život piše neobične priče uvjerila se Margo Sheldon iz grada Jasper u Kanadi. Kad je 2012. godine upoznala svog supruga Iana, Margo je znala da je on onaj pravi i silno je htjela postati majka. No, to joj nikako nije polazilo za rukom. Više puta je pobacila, a jednom je čak u 41. tjednu trudnoće rodila mrtvorođenče. Bol koju je osjećala zbog gubitka djeteta slomila ju je, i mentalno i fizički, pa se bojala ponovno zatrudnjeti. No, nikada nije izgubila želju da postane majka. 

Njezina priča duboko je dirnula njezinu polusestru Meenu koja se ponudila da joj bude surogat-majka i da za nju rodi dijete. Margo je odmah prihvatila ponudu koja joj se u tom trenutku činila kao jedina opcija da ona i Ian postanu roditelji. Tada nije znala da će i sama zatrudnjeti i uspješno do kraja iznijeti trudnoću i u konačnici roditi otprilike u isto vrijeme kao i njezina polusestra Meena Buckham.

U Hrvatskoj surogat majčinstvo nije legalizirano te ne postoje pravni okviri za to, no u nekim zemljama Europe i svijeta ono je sve češća pojava.

Nakon što su od prijatelja posudili 50 000 dolara, Ian i Margo odabrali su kliniku u kojoj je proveden postupak. Margo je dala jajašca, a njezin suprug spermu. Surogat majčinstvo podrazumijeva uzimanje jajne stanice od žene, oplodnju stanice spermijem partnera, nakon čega se embrij transferira u maternicu "zamjenske" majke koja će iznijeti trudnoću i roditi dijete. Iako je postojala samo jedna jajna stanica sposobna za oplodnju, Meena je ostala trudna s djetetom svoje polusestre. Trudnoća je potvrđena 3. listopada. Otprilike u isto vrijeme Ian i Margo odlučili su otputovati na odmor u Meksiko. Kad su se vratili s puta, krajem listopada, Margo je saznala da je i ona trudna. Trudnoća je bila uredna i Margo ju je iznijela do kraja. Stručnjaci smatraju da je tome svakako doprinijela činjenica da je znala da njezina polusestra uspješno nosi njezino dijete pa nije bila u stresu. Tako je par koji je mislio da nikada neće imati dijete sada čekao dvoje djece.

Dvije bebe rođene su nedavno u razmaku od četiri dana. Djevojčica Sofia Grace, rođena je 16. lipnja, a dječak, Austin Oliver, 20. lipnja. Iako su rasli u trbuhu dvije različite žene bebe su nalik jedna drugoj kao da su u pitanju blizanci. Dječak je nešto duži od svoje seke, ali oboje imaju punu glavu crne kose.

Nakon silne boli koju je pretrpjela Margo napokon može odahnuti, a osmijeh ne silazi s njezinog lica. Ništa čudno, konačno je ostvaren njezin san o majčinstvu.

Tekst: I. K.
Fotografija: Shutterstock

Najnovije