Cvrčci, more, obitelj i slatko iščekivanje druge kćerkice - baš takvo ljeto, nakon što obavi zadnja televizijska snimanja prije odlaska na rodiljski dopust, čeka jednu od omiljenih telavizijskih voditeljica, Marijanu Batinić. Iako je poznata kao radoholičarka i osoba koja si stalno postavlja nove izazove, 39-godišnja Marijana posljednjih je mjeseci, zasluženo, usporila tempo. Težak i izazovan početak godine, Marijani, njezinu suprugu Mateju Pašaliću i njihovoj petogodišnjoj kćerkici Eni uljepšala je vijest da će u obitelj u rujnu stići prinova, kojoj se svi neizmjerno vesele. Nakon klasičnih trudničkih tegoba i mučnina u prvim mjesecima, Marijana je za magazin Story otkrila da se sada osjeća odlično, a podijelila je s nama i boji li se porođaja, je li se nakon prve trudnoće susrela s postporođajnom depresijom te još mnogo toga. 

Donedavno ste objavljivali fotografije sa Šolte, ali prije nekoliko dana vratili ste se u Zagreb. Kako ste provodili dane u svojoj morskoj oazi?
Trenutačno smo u Zagrebu, ali gotovo mjesec dana proveli smo na otoku i moram priznati da nam je to bila najbolja odluka. Rijetki su sretnici- prošli neokrznuti događanjima u 2020. godini. I koliko god nam se činilo da na nas nisu utjecale- društvene prilike, korona, potresi, lockdown, rad od kuće, odgoj djece u zatvorenom prostoru, loše vijesti, sve navedeno dugoročno ostavlja posljedice. Zato smo posebno zahvalni što smo imali mogućnost boraviti u prirodi, uz more, kako bismo se što bezbolnije riješili nagomilanog stresa. Trudili smo se napuniti baterije za sve što nas čeka jer i dolazak prinove, koliko god nas veselio, donosi brigu, nespavanje te kronični umor. S obzirom na to da suprug i ja većinu naših poslova obavljamo online, nismo mogli boraviti na idealnijoj lokaciji. Spojili smo ugodno s korisnim. Malo smo radili, malo se odmarali, a kako oboje ne znamo mirovati, postali smo i samouki zidari te kamenoklesari, a ni ratarstvo nam nije strano... Uključili smo i kćer u aktivnosti i sve pretvorili u zabavu za cijelu obitelj.

Poznati ste kao radoholičarka, a i sami kažete da ne možete mirovati, ali je li vam dobro došao odmor od posla? 
Uvijek nešto radim, trenutačno se pripremam za zadnja televizijska snimanja prije nego što i službeno odem na rodiljski dopust, ali ubacila sam u nižu brzinu. Događanja u posljednjih nekoliko mjeseci pošteno su nas prizemljila i posložila nam prioritete.

Na početku trudnoće otkrili ste nam da imate nepodnošljive mučnine koje traju cijeli dan. Kako se sada osjećate?
Stanje se popravilo i sada sam već u slatkom iščekivanju.

Dakle, sve je spremno za dolazak druge kćerkice? 
U stanu smo se samo bavili sanacijom štete nakon potresa. Za prvo dijete sam već na pola puta u trudnoći imala sve spremno, sada nemam baš ništa. Tako to valjda biva s drugim djetetom.

O imenu još razmišljate?
Zadnju riječ imat će kći Ena. Osim ako ne bude inzistirala da joj se sestra zove Elza, što joj se ovih dana vrti po glavici.

Jednom ste rekli da vaš suprug Matej Pašalić nije mogao biti na prvom porođaju. Biste li voljeli, bude li to moguće, da prisustvuje porođaju u rujnu?
U prvoj trudnoći morala sam roditi carskim zerom, a u drugoj će, bude li prilike, vjerojatno biti prisutan i suprug. Nismo ni razgovarali o tome, nekako mi se podrazumijeva da u takvim trenucima pokraj sebe imaš životnog partnera.

Kako vam suprug olakšava trudničke dane?
Olakšavamo si međusobno. U prvim danima trudnoće bila sam potpuno nemoćna i pasivna u kućanstvu pa je suprug preuzeo sve na sebe. Posljednjih mjeseci i nismo živjeli svoje najbolje dane, ali neumjesno bi bilo žaliti se jer mnogi su ostali bez posla ili krova nad glavom ili još gore - oboje. Prva polovica 2020. većinu nas nije pomazila, ali nadam se da će druga polovica godine donijeti više veselja, smijeha i lijepih vijesti.

Cijeli intervju s Marijanom Batinić pročitajte u novom broju Storyja!