Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaća glumica broji sitno do poroda i otkriva kakve sve mjere opreza vladaju u rodilištu

Djelatnici u zaštitnim odijelima, porod bez tata, što je moguće brži odlazak rodilja i beba kući..., mjere su koje je nužno bilo provesti u svrhu zaštite od koronavirusa

 marija borić

Zbog pandemije koronavirusa i u rodilištima vlada pravo opsadno stanje; nije dopuštena pratnja rodiljama, tate više ne mogu biti na porodu, a majke i novorođenčad iz bolnica se otpuštaju u najkraćem mogućem roku. Glumica Marija Jerneić (ex Borić) ovih je dana u iščekivanju poroda i trenutka kada će na svijet donijeti dječaka. Kako se bliži termin poroda, tako su za svaku trudnicu, pa tako i za ovu poznatu glumicu, sve češći i pregledi kod liječnika. S obzirom na trenutačnu situaciju oko koronavirusa, kao i sve mjere predostrožnosti, Marija je s nama podijelila kako izgledaju posljednji trudnički dani u doba koronavirusa.

"Prva uputa u ponedjeljak bila je da mi suprug mora napustiti ustanovu i ne može biti na pregledu, a potom je stigla i informacija kako ne može biti ni na porodu", kaže Marija i priča kako na ulazu u ustanovu stoje djelatnici u zaštitnim odijelima, ispitaju kuda ide, je li imala povišenu temperaturu, bila u kontaktu s nekim tko je bio izložen, koronavirusu i sl.

"Odmah su mi dezinficirali ruke i s maskom na licu idem tamo gdje trebam ići. Čini mi se da je satnica nekako posložena da se sretnem samo s jednom trudnicom", priča glumica.

Upitali smo je kako provodi dane sada kada su preporuke ograničavanje socijalnih kontakata te što čini kako bi sačuvala toliko potreban mir.
"Izlasci iz kuće vezani su isključivo za posjet liječniku. Meni je najvažnije da porod prođe dobro i da rodim zdravog dječaka. Samo o tome mislim, educiram se, čitam...  Pogledam jedne vijesti dnevno, a ostalo vrijeme provodim u slušanju glazbe i pripremi za porod", rekla je Marija.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Najnovije

Najpopularnije