Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako mu reći da sam trudna?

Neka vijest o vašoj trudnoći partneru ostane u sjećanju cijeli život. Osmislite zgodnu priču kako ćete mu je prezentirati i divite se njegovu izrazu lica. Nadamo se da će biti blažen!

Klasični pristup u kojem samo dođete partneru i izjavite da ste trudni već je sam po sebi efektan. No, ako u to uključite i malo mašte, novost će dobiti još veće značenje. Događa se da žena katkad dobije potrebu da test napravi usred noći dok muž spava, no tada je velika vjerojatnost da ga vijest nimalo ne dirne jer je i ne čuje potpuno, nego se samo okrene na drugu stranu i nastavi spavati. Pa ako vam takav scenarij nije idealan, pričekajte jutro da mu priopćite veselu vijest.

Pismo malog podstanara

Ako ste među onim ženama koje su sklonije pisanju, jedan je od zgodnih načina da sastavite pisamce ili bar kratku poruku iz perspektive bebe koja je trenutačno mali podstanar u maminu trbuhu. Na primjer, tekst može glasiti otprilike:

“Dragi gospodine, dopustit ću si da vam se približim jer vjerujem da ćete mi za nekoliko mjeseci biti od velike koristi. Živim u jednom malom stančiću koji je vrlo ugodan i topao. Dobivam hranu, tekućinu, svjež zrak i nitko ne traži da išta platim, što je baš lijepo. No, problem je što mi je vlasnica već najavila da ću morati napustiti to svoje gnijezdo za 8 mjeseci. Nisam siguran da išta mogu učiniti da je razuvjerim. S obzirom na to da ne znam kamo bih otišao, zamolio bih vas, ako je moguće, da me primite k sebi. Bit ću vrlo skroman i zatražiti samo jedan mali krevetić, nešto odjeće, nešto za jelo i puno maženja i paženja jer mi uvijek nedostaje novih dokaza ljubavi. Možda nisam podstanar iz snova jer nemam novca da platim sve usluge koje trebam, no vjerujem da ću vam znati pokazati zahvalnost na način kakav niste još vidjeli...”

Jedva čekam da vas upoznam

Na sličan način možete i sami osmisliti simpatičan tekst i na kraju dodati onako usput: “Razlog zašto sam se obratio baš vama jest to što mi je moja gazdarica kod koje živim rekla da ste upravo vi moj TATA. Ja, zapravo, ne znam što to točno znači, ali nekako osjećam da ću uskoro doznati. Znate li vi? Jedva čekam da vas upoznam...”

I na kraju potpis u stilu: “Mala mrvica od (7) tjedana” ili neki drugi naziv koji će biti prepoznatljiv.

Čuvajte to pismo i zalijepite u radosnicu kako bi ga dijete jednoga dana, kad poraste, moglo pročitati. Idealno bi bilo da nakon toga napišete kakve su bile reakcije supruga dok je čitao pismo.

Malo smo prosurfali internetom i također pronašli nekoliko simpatičnih primjera i naveli još neke mogućnosti:

  • Kupite partneru majicu i na njoj dajte da stave natpis “Postat ću tata” i darujte mu je. Ujedno će mu dobro poslužiti da tu vijest jednoga dana objavi i kolegama na poslu, bez puno priče.
  • Ideja iz filma Taxi 3: stavite kućni test za trudnoću u šalicu u kojoj drži četkicu za zube pa kod sljedećeg pranja zubi neka se zamisli kakva je to sprava. Vjerojatno mu neće dugo trebati da shvati. A vi sa strane snimajte fotićem izraz lica ili mali filmić.
  • Ako ste tek otkrili da ste trudni, a bor još nije raskićen, možete pozitivan test zavezati na neku ukrasnu vrpcu i objesiti kao novi ukras. Pošaljite muža da pogleda novi ukras. Naime, takvo je iznenađenje pripremila svojem mužu jedna forumašica.
  • Možete pripremiti novogodišnji dar u koji ćete upakirati neki priručnik za roditelje, dodati test, neke male čarapice ili koji drugi komad odjeće za bebe, ili možda dudu kao simbol bebe koju čekate... mogućnosti za dar su velike.
  • Ako ste nestrpljivi da mu to što prije javite, a nije u blizini, učinite kao što to znaju katkad učiniti moderne žene – fotografirajte rezultat testa mobitelom i pošaljite mms-om ili pak e-mailom s nekom osobnom porukicom. Pa čekajte reakciju!
  • Možete čak poslati brzojav vlastitom mužu s kratkom porukom: “Za devet mjeseci na vašu će adresu stići novi član obitelji. Pripremite sve što je potrebno da se kod vas osjeća što ugodnije.” U potpisu možete navesti “Roda iz Čigoča” ili “Tajni agent”. Možete dodati kako je ova informacija povjerljiva i da je ne smije dijeliti ni s kim osim sa ženom, sve dok se ne odluči drugačije.
  • Ako ste kojim slučajem već bili na ultrazvuku i imate sličicu, možete je ubaciti u mužev novčanik dok ne gleda i nadati se da će je što prije ugledati. Najbolje prije odlaska na večeru ili u neki šoping u kojem će sigurno zatrebati novčanik.
  • Za parove koji već imaju jedno dijete, možete u priču ubaciti i njega tako što ćete reći da je mali Marko (ili kako se već zove dijete) poželio za rođendan brata (ili seku) i da se želja ispunila te da će dar biti isporučen otprilike tada i tada...
  • Nakon cijelog radnog dana kad vas suprug pita kako je bilo na poslu i je li se dogodilo nešto novo, možete početi nabrajati običnim tonom sve uobičajene stvari unutar kojih ćete mrtvo-hladno dodati i vijest o trudnoći, na primjer: opet smo imali maratonski sastanak, uvalili su mi novi projekt, pokvario nam se printer, dobila sam nalaze od liječnika da sam trudna, šef je vikao na kolegicu iz računovodstva jer kasni s isplatom plaća, mislim da sam pokvarila želudac na ručku... Bit će zanimljivo pratiti je li uopće uočio “uljeza” među informacijama. Dakako, pripazite da vas pozorno sluša, a ne da usput gleda TV ili piše poruku na mobitel, jer inače nema šanse da pohvata sve izgovoreno...
  • Možete pronaći neke stare igračke iz djetinjstva ili kupiti nove te ih posložiti na lijepo uređen krevet s porukom: Čuli smo da će se uskoro netko s nama (ponovno) igrati za nekoliko mjeseci! Čestitamo, postat ćete tata!

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije