Već ste pomalo umorni od priča kako je nešto stiska, kako je boli kralježnica ili kako svaki čas osjeća potrebu da ode na zahod. Kako biste se lakše nosili sa svojom trudnom ženom predlažemo sljedeće: stavite se su ženin položaj sljedeću minutu i zamislite da u sebi nosite dijete!

Ujutro vam je teško ustati iz kreveta jer ste još uvijek pospani, ali odjednom osjetite snažnu mučninu ili vam se jako mokri i skačete iz kreveta te trčite do zahoda. Dobro, to ste obavili, a sad biste mogli nešto pojesti. No, zakoračivši u kuhinju, osjetite silno gađenje prema hrani i izgubite tek jer vam je upravo zasmetao miris kave. Dođe vam da zaplačete jer vam je konstantno mučno (osjećaj koji ste vi vjerojatno upoznali jutro nakon izlaska s prijateljima i puno alkohola) i padate u potpuni očaj jer ste se upravo prisjetili kako navečer opet nećete moći zaspati od bolova u kralježnici... Nakon neuspješnog doručka, umjesto da se odmorite i nekako smirite, svakodnevne obaveze zovu - treba usisati stan, oprati rublje, otići u trgovinu i skuhati ručak jer uskoro stiže žena s posla i pitat će:"Što ima za ručak?, Ništa? Pa što si radio cijeli dan?" Poznato? Ne? Odlično, to znači da ste savršen suprug. Ali ako vam je ta situacija ipak poznata, tad je potrebno pokrenuti se.

"Što bih trebao napraviti?"  

Ništa komplicirano. Pružite svojoj ženi samo malo više pozornosti. Katkad joj je potrebno samo da je netko posluša i razumije, a katkad da netko suosjeća s njom. Ne bojte se, uskoro će kukanje proći (obično potkraj trećeg mjeseca). Ali znajte da se do tada u organizmu vaše partnerice događaju velike promjene, naveliko se mijenja dosadašnji ustroj hormona i tome se treba prilagoditi. Važno je imati na umu i činjenicu kako su nagle promjene raspoloženja karakteristične u trudnoći. Zato se strpite još samo malo.

Foto: Thinkstock