Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 najčešćih noćnih mora trudnica

Snovi trudnica su živopisniji, detaljniji, ali i strašniji od snova običnih ljudi. Što sve trudnice tematiziraju u snovima?

Snovi trudnica su intenzivni, prepuni boja, događaja, likova i sadržaja. Ipak, trudnice najčešće sanjaju upravo sve vezano za porođaj - teme koje trudnicu obuzimaju te pored straha od samog čina porođaja posredno upućuju na to da će se život iz temelja promijeniti.


Snovi o rađanju su simbol obnove, razvoja i sazrijevanja, ali i kreativne sposobnosti samog tog čina. Rođenjem djeteta majka će se oprostiti s dijelom svog prijašnjeg života i time sama odrasti, sazrijeti i pripremiti se da sama postane majka.
Motivi za loše snove trudnica su:  • strah od nepoznatog  • porođajni bolovi  • nepredvidive komplikacije  • rođenje djeteta s anomalijama  • gubitak figure i privlačnosti  • strah zbog promjene odnosa s partnerom  • nova uloge majke  • odnos s vlastitom majkom
Noćne more koje najčešće more trudnice:Trudni ste, ali ne nosite dijete!


Često dijete zamjenjuje neka životinja (riba, mačić), a katkad i predmet ili čak voćka ili povrće (tikvica, banana).Dijete se rodi bez glave ili sa smiješnom glavom!


Glava u obliku balona ili češnjaka... Izobličena i neproporcionalna glava.Brz i komičan porođaj!


Beba izađe sama, gotovo bez upozorenja iskoči iz pupka, iz usta...Otac djeteta prevari vas i napusti!


Nađe se u strastvenom zagrljaju s primaljom ili bolničarkom u sobi do vaše...Sveprisutna majka!


Vaša je majka često svugdje prisutna, rađa umjesto vas, preuzima ulogu ginekologa...Krvnički i ubilački čin!


Nerijetko u trudnoći buduća mama sanja da je zločinac i ubija svakog na koga naiđe! Poštara, supruga, majku...Lančani sudar!
Trudnice često sanjaju da voze auto i sudjeluju u teškom lančanom sudaru.

Riječ utjehe


Loši su snovi normalna pojava i mogu biti dobar predznak. Naime, žene koje puno sanjaju prerađuju svoje misli, suočavaju se s njima i na vrijeme ih nauče svladavati. U snovima često odrade sam porođaj te se time u zbilji lakše nose s njegovim tijekom i brže otpuštaju napetost i strah pri samom porođaju.


Najnovije

Najpopularnije