Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panika na carskom rezu - Gdje je dijete?

Svaki je porod drugačiji i rijetko kada prođe onako kako smo planirali ili očekivali. Za Amber Hughes, mladu majku troje djece iz Leicestera u Velikoj Britaniji, a posebice medicinsko osoblje koje je njezin porod pratilo, sve se ...

 carski rez

Liječnici su u 30. tjednu trudnoće nakon puknuća vodenjaka i čekanja da trudovi učinkovito prorade ipak krenuli hitno poroditi dijete ove trudnice carskim rezom. Kad su napravili rez na majčinom trbuhu odjednom je u operacijskoj sali zavladala panika – bebe nije bilo u trbuhu 21-godišnje majke.

„Atmosfera u sali se odjednom ispunila nervozom. Nisu mogli naći moju bebu. Ja sam doslovno poludjela, gdje je nestala moja beba? Nije mogla samo nestati.“, opisivala je majka trenutke dok su liječnici nervozno pokušavali riješiti misteriju.

Nakon dvije minute traženja i panike, neobjašnjiva situacija se konačno razriješila. Malena se rodila prirodno odnosno vaginalno i ležeći u plahtama između nogu majke svojim plačem obavijestila da je ona stigla.

anne shortly after birth our little lene, Image: 34994132, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Kako je to moguće?

Liječnici su objasnili roditeljima da je dijete krenulo kroz porođajni kanal točno u trenutku kad su oni napravili rez na trbuhu. No, razočarana i istraumatizirana Amber nije to objašnjenje olako prihvatila jer sada ima velik ožiljak preko cijeloga trbuha i definitivno se morala dulje oporavljati, no što je to po njenom mišljenju bilo potrebno. Najgore od svega za nju je ipak trauma te dvije minute zbunjenosti i šoka liječnika koji se nisu baš najbolje snašli niti je na kraju utješili. Na sreću majka i beba su na kraju ove priče ipak bile zdrave i uspješno su se pridružile svojoj velikoj obitelji nakon par tjedana jačanja u inkubatoru u bolnici.

Tekst: M.B.

Foto: Porfimedia

Najnovije

Najpopularnije