Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO IME NA A NAS JE IZNENADILO: Podjednako je popularno na europskom i američkom kontinentu

Jedno žensko ime visoko je na listi najpopularnijih u SAD-u i Velikoj Britaniji, a postoji i u Hrvatskoj. U nastavku doznajte o kojem je imenu riječ

 shutterstock_1932409628.jpg Izvor: Shutterstock

Brojni roditelji znaju da nije nimalo lagan zadatak odabrati ime za svoje novorođenče, osobito stoga što će ga nositi cijeli život. I svakoj je mami i tati želja da se njihova kćer ili sin zovu jedinstvenim, a opet snažnim i upečatljivim imenom. Neka imena pritom jednostavno više privlače pažnju od drugih, a jedno takvo je i Ava koje često koriste i naše mame.

 shutterstock_1395624623 (1).jpg Izvor: Shutterstock

No veliku popularnost uživa i u ostalim dijelovima svijeta, osobito u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se nalazi na četvrtom mjestu te u Velikoj Britaniji gdje je završilo na petom mjestu na listi najpopularnijih ženskih imena. Ava ima latinske korijene, a znači „život, ptica, voda, otok“. U srednjem vijeku koristilo se kao deminutiv germanskih imena koja su počinjala na Av-, kao što je primjerice Aveline. Veliku popularnost ime je ponovno postiglo u posljednjih desetak godina, osobito nakon što su holivudske zvijezde Reese Witherspoon i Hugh Jackman tako nazvali svoje kćeri.

Najnovije

Najpopularnije