Obje kave su „single origin“ 100% čiste arabice, a kako kaže Josip, jednostavne su za pripremiti na različite načine i to u džezvi, french pressu, kafetijeri ili pak filter aparatu. Naime, mljevenjem ovih kava postignut je idealan omjer sitnih i krupnih čestica koji omogućavaju pripremu Franck Guatemale i Costa Rice na više različitih načina.
Tijekom degustacija Josip je kavu pripremao na dva načina – putem hladne ekstrakcije u tzv. „cold brew“ vrču te na tradicionalniji način – u đezvi. „Cold brew“ je specifičan jer zahtijeva malo više vremena za pripremu - u prosjeku i oko 8 sati. Bez obzira na način pripreme, u kavu po želji dodate šećer, mlijeko, a neki kavoljupci vole dodavati med ili pak cimet. No, kako savjetuje, probajte je prvo bez ikakvih dodataka kako biste osjetili svo bogatstvo arome čiste svježe pripremljene kave.
Posjetitelji degustacija zaključili su kako obje vrste kave odlikuje puna i aromatična nota, te da Guatemala asocira na kakaovac i crnu čokoladu, a u Costa Rici iako je okus čokoladni, ipak prevladava karamela.
Potom su, u sklopu ATP Umag, uslijedile pripreme četiri vrste kave i prezentacija Franck 100% Arabica s okusom lješnjaka i čokolade, koja je od lansiranja stekla veliki broj ljubitelja.
Tekst i foto: promo
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti
10 životnih lekcija koje možete dobiti od svoga dvogodišnjaka
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena