Koliko pitanja svaki roditelj može imati o razvoju djece, a i koliko je pravilna vježba važna, najbolje zna Ana Benković, magistra fizioterapije i vlasnica PhysioKids Centra, nove destinacije za stručnu procjenu i podršku u motoričkom razvoju djece od najranije dobi.

Physio kids_otvorenje-86.jpg
Promo 

S razumijevanjem važnosti pravilnog razvoja dječjeg tijela i uma, PhysioKids Centar nudi stručnu procjenu i podršku kroz individualne tretmane i grupne programe od samog rođenja bebe do odrastanja, kako za zdrave bebice tako i za one s određenim neurološkim ili motoričkim izazovima.

R6_M4368-Edit.jpg
Promo 

"U PhysioKids Centru, svako dijete je posebno i zaslužuje najbolju podršku u svom putovanju ka optimalnom motoričkom razvoju", ističe Ana Benković. "Naša misija je ne samo pružiti terapiju, već i educirati i podržati roditelje u svakom koraku njihovog roditeljstva pa čak i prije dolaska bebe kada je već moguće pohađati Baby Handling edukacije, a sve u cilju kako bi dolazak bebe doma prošao što bezbolnije.

Physio kids_otvorenje-9.jpg
Promo 

Baby Handling

Baby Handling nije samo tehnika; to je prilika da se stvori posebna veza između roditelja i djeteta, potičući osjećaj sigurnosti i povjerenja. Na taj način roditelji uče kako pravilno komunicirati s bebom i podržati njezin prirodni razvoj, stvarajući temelj za zdrav i sretan život time sprečavajući eventualne probleme s mišićima i zglobovima u kasnijoj dobi.."

R6_M5068.jpg
Promo 

Grupni programi za motorički razvoj

Nadalje, PhysioKids Centar nudi i grupne programe, za bebe i veću djecu, posebno osmišljene za razvoj motorike koji su od vitalnog značaja za sveukupni razvoj djeteta. Grupni programi naglašavaju važnost socijalizacije, timskog rada i razvoja motoričkih vještina, ključnih za buduće uspjehe u sportu i svakodnevnom životu. Stručno vođeni programi pružaju poticajno okruženje u kojem djeca mogu uživati jer upravo kroz igru i pomno osmišljene interaktivne programe razvijaju svoje motoričke vještine i postižu optimalan tjelesni razvoj.

R6_M5464.jpg
Promo 

Neurorazvojna procjena i terapije

Ana, osim što ima više od 10 godina iskustva u rehabilitaciji i vježbama djece, svoju edukaciju je nadogradila i s dva najvažnija tečaja za dječji razvoj - Bobath koncept i Vojtu uz koje će Centar nuditi i MAES i Emmet tehniku rehabilitacije.

Upravo zahvaljujući tim tečajevima i višegodišnjem usavršavanju, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, Physio Kids centar će osim grupica za Baby Handling i učenja pravilnog puzanja, imati i individualne terapije za neurorizičnu djecu te djecu s cerebralnom paralizom, mišićnom distrofijom, spinom bifidom, Downovim sindromom, pretrpljenim moždanim udarom, kao i svim drugim neurološkim dijagnozama.

Physio kids_otvorenje-94.jpg
Promo 

Physio kids_otvorenje-108.jpg
Promo 

Kao najveću zabludu u dječjoj rehabilitaciji, Ana ističe, da je svakako opće mišljenje da na vježbice trebaju odlaziti samo djeca s određenim motoričkim poteškoćama, kada je istina da je zapravo svakom djetetu preporučljivo ići na individualno prilagođene vježbice i aktivnosti kako bi se postigao optimalan motorički razvoj djeteta i spriječile moguće komplikacije u pubertetu i odrasloj dobi.

Physio kids_otvorenje-93.jpg
Promo 

Physio kids_otvorenje-90.jpg
Promo 

Njihova posvećenost, stručnost i ljubav prema dječjem zdravlju čine ih pravim odabirom za sve koji žele osigurati najbolji početak i nastavak života za svoje najmanje.

PhysioKids Centar poziva sve roditelje koji žele najbolje za svoju djecu da ih posjete i upoznaju s njihovim uslugama. Za više informacija i zakazivanje termina, posjetite njihovu web stranicu www.physiokids.hr.

Physio kids_otvorenje-54.jpg
Promo 

Physio kids_otvorenje-48.jpg
Promo 

Physio kids_otvorenje-34.jpg
Promo