Leon je 18. travnja krenuo na prvi ciklus neurorehabilitacije robotikom zahvaljujući upravo donacijama, međutim nedostaje još 41.905,34 EUR kako bi mu se omogućili svi preporučeni ciklusi do polaska u školu. Humanitarna akcija traje do 2. lipnja, s mogućnošću produžetka na dodatnih 90 dana ukoliko se sva sredstva ne prikupe do tada.

Leonu je prije dvije godine dijagnosticirana cerebralna paraliza, tip lijevostrana hemipareza. Iako je to dijagnoza za koju nema lijeka, uz redovitu neurorehabilitaciju, on može voditi funkcionalan život i samostalno se brinuti o sebi.

Međutim, roditelji trenutno nisu u mogućnosti Leonu osigurati neurorehabilitaciju robotikom po preporuci fizijatra. Preporučeni ciklusi od osam tjedana, svaka tri mjeseca, nisu ostvarivi u državnoj bolnici jer je prvi slijedeći ciklus Leonu dostupan tek za 18 mjeseci, zbog liste čekanja. Jedina opcija je privatna poliklinika u Zagrebu, gdje troškovi liječenja nadilaze trenutne financijske mogućnosti roditelja. 

Zajedno za Leona 2.jpg
zajedno za Leona 

Hrabrom dječaku je u dva navrata dijagnosticiran hidrocefalus - pritisak proširenih komora na moždano tkivo, i oba puta mu je kirurškim putem postavljena "pumpica" za preusmjeravanje viška likvora iz moždanih komora u trbušnu šupljinu. Prvi put kao bebi od mjesec dana, a drugi put u siječnju ove godine.

Leonu je sa samo četiri mjeseca ustanovljeno neuromotorno odstupanje i odmah je postao redovit “vježbač”. Unatoč izazovima i dodatnoj dijagnozi epilepsije u dobi od dvije godine, Leon se konstantno bori s izuzetnom odlučnošću.

Financijski napor Leonovih roditelja u proteklih pet godina bio je ogroman i sada im je potrebna potpora kako bi nastavili Leonovo rehabilitacijsko putovanje.

Ukupni troškovi liječenja u preporučenim ciklusima do Leonovog polaska u školu, smještaja u Zagrebu u tim periodima, ortopedskih pomagala i sl. iznosi 94.942,34 EUR.

INFO page.jpg
zajedno za Leona 

Organizatorica akcije je obiteljska prijateljica Andrea Mišur, budući da član obitelji po novom zakonu iz 2024. ne smije biti organizator humanitarne akcije.

Podaci ž/r humanitarne akcije za uplate:
Organizator humanitarne akcije: Andrea Mišur
IBAN: HR8923600003513586215
ZAGREBAČKA BANKA d.d. Zagreb
SWIFT: ZABAHR2X

2D barkod za uplate (upisati model 99):

image1.jpeg
kod 

Logo i QR kod za provjeru vjerodostojnosti humanitarne akcije:

image2.jpg
kod 

image3.png
kod 

Zapratite ovu humanitarnu akciju na društvenim mrežama i ukoliko ste u mogućnosti, podržite uplatom i/ili podjelom objava.

Facebook: Zajedno za Leona – malog, velikog fightera
https://www.facebook.com/profile.php?id=61556781093640

Instagram: zajedno_za_leona_
https://www.instagram.com/zajedno_za_leona_?igsh=b3Y3YThqc3Z6Y2Zp

Pravne osobe mogu kontaktirati majku Ivanu Majstorović radi dostave Rješenja o humanitarnoj akciji za pravdanje donacije:
ivananavi@gmail.com
0976240892