Sparkling Edition adventski je festival koji je na najljepšoj zagrebačkoj terasi, Oleander terasi hotela Esplanade, na jednom mjestu okupio veliku sedmorku.

Gastro kreacije ove sjajne adventske lokacije na kojoj se tijekom cijelog prosinca nazdravljalo najboljim domaćim i stranim pjenušcima, potpisalo je šest najpoznatijih domaćih chefova i jedna chefica.

Marko Palfi, Vlatka Vužić, Matija Bogdan.jpg
Sandro Sklepić 

Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković kreirali su street style verzije jela u kojima su uživali brojni gosti.

U svoj prepun prosinački kalendar, neki od ovih sjajnih Chefova su upisali i vrijeme koje su izdvojili kako bi, kuhajući uživo pred posjetiteljima, podržali rad udruge Mali zmaj.

Darovali su svoje vrijeme i ono najbolje od sebe, svoju kulinarsku vještinu, kako bi pripremili jela čijom su prodajom prikupljali sredstva za free store Udruge u koji svi korisnici imaju pravo doći i prema uvjetima udruge odabrati namirnice koje su im potrebne.ž

Marko Palfi, Vlatka Vužić, Matija Bogdan.jpg
Sandro Sklepić 

Marko Palfi.jpg
Sandro Sklepić 

Matija Bogdan.jpg
Sandro Sklepić 

Namirnice za svaki od termina održavanja humanitarnih kulinarskih performansa osigurao je METRO koji je u javnosti već prepoznat kao tvrtka koja podrškom humanitarnim aktivnostima želi ostaviti dobar trag u društvu. U pripremanju jela Chefovima su pomagala djeca iz udruge "Mali zmaj" čija je misija pomoć i poboljšanje kvalitete života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama.

Deni Srdoč i Kasandra Draganić 2.jpg
Sandro Sklepić 

Dnevna atmosfera FA 2.jpg
Sandro Sklepić 

Zajedničkim snagama organizatori FOOLING AROUND festivala, METRO, Chefovi i gastro blogerica KasandraDraganić s bloga „Vilicom kroz Hrvatsku“, uz podršku gostiju festivala koji su kupnjom jela izvršili donaciju, kreirali su ovu važnu humanitarnu gastro priču kojom se prenijela snažna poruka „Neka nitko ovog Božića ne bude zaboravljen“.