Jesen i zima su poznate kao sezona prehlada i gripe. Kako vanjski zrak postaje hladniji, sve više vremena sa svojim mališanima provodimo u zatvorenim prostorima koji se griju. U takvim je prostorima zrak u većini slučajeva suh, što isušuje sluznicu nosa. Bebin je nosić tada podložniji virusima i bakterijama. Rješenje kojim možemo zaštititi zdravlje svoje bebe stiže iz morskih dubina.

marimer_more.jpg
Promo 

Zdrav je nos često prva crta obrane zdravlja pa bismo na higijenu nosa trebali paziti čak i kada smo potpuno zdravi. To vrijedi i za odrasle i za djecu, a kod beba je higijena nosa još i važnija. Bebe u prvim mjesecima života ne znaju disati na usta i dišu isključivo kroz nos pa ne smijemo zanemariti higijenu njihovog nosića koji je ključ dobrog disanja.

marimer_beba.jpg
Promo 

Što je higijena nosa

U svakodnevnom održavanju zdravlja sluznice nosa, naš idealan saveznik je prirodna morska voda. Čišćenje nosa morskom vodom pomaže mukoznim membranama zadržati svoje obrambene funkcije i pomaže pri normalnom disanju. Ako nas prehlada ipak svlada i muči nas začepljen nos, simptome začepljenosti možemo bitno olakšati i ponovno prodisati uz nazalni dekongestiv od prirodne morske vode.

Higijenom nosa kod beba i djece, odnosno održavanjem nosa prohodnim, preveniramo bolesti sinusa, grla, uha i ostale komplikacije koje mogu nastati uslijed dugotrajne neprohodnosti nosa. Svakodnevnim redovitim vlaženjem sluznice nosa izotoničnom, odnosno fiziološkom, otopinom morske vode održava se higijena nosa i čisti ga se od stranih čestica. Izotonična otopina morske vode je razrijeđena do količine koja osigurava istu koncentraciju soli (NaCl) kao u našim tjelesnim stanicama. Pogodna je za svakodnevnu upotrebu bez vremenskog ograničenja, kako za odrasle, tako i za djecu i dojenčad.

marimer_product_baby.jpg
Promo 

Kada je nos začepljen i curi, a sluznica nosa natečena, tada je bolji izbor hipertonična otopina za nos. Hipertonične otopine morske vode sadrže višu koncentraciju morske soli nego izotonične i time bolje odčepljuju nos jer, osim što mehanički čiste, hipertonične otopine izvlače višak tekućine iz natečene sluznice nosa. Tako dišni putevi ponovo postaju prohodni, a disanje se poboljšava. Brojne studije pokazuju odlično podnošenje hipertonične otopine pa se i ona može primjenjivati kod odraslih i djece već od dojenačke dobi.

Prohodni nosići najmlađih

Bebe u prvim mjesecima života ne znaju disati na usta i dišu isključivo kroz nos pa je higijena njihovih nosića od najveće važnosti. Bebama je važno očistiti nos prije spavanja jer im time osiguravamo miran san, a ispiranje nosa također je važno i prije dojenja i hranjenja jer neprohodan nos može biti uzrok gutanja zraka i dojenačkih kolika.

Za svakodnevnu higijenu bebinog nosića tu je Marimer Isotonic Babysprej, fiziološka otopina morske vode koja se preporučuje za svakodnevno čišćenje nosnih dišnih puteva i za ovlaživanje suhog nosa dojenčadi i male djece.

Kada se bebi ili malom djetetu jave simptomi prehlade, a nos se začepi i curi, vrijeme je za Marimer Hypertonic Baby ampule koje sadrže hipertoničnu otopinu morske vode u jednokratnim pakiranjima. Prirodno bogata mineralnim solima i morskim elementima u tragovima, hipertonična otopina u ampulama se preporučuje za čišćenje i prirodnu dekongestiju nosnih dišnih puteva kod beba.

Kako isprati bebin nosić

Marimer Isotonic Baby sprej ima posebno oblikovanu mlaznicu, a primjenjuje se tako da bebu polegnete na krevet i lagano joj okrenete glavicu na stranu. Vršak aplikatora umetnete u gornju nosnicu i kratkim pritiskom raspršite otopinu. Potom pričekate nekoliko sekundi kako bi fine čestice s morskim mineralima i elementima u tragovima obložile cijelu površinu nosne sluznice.

marimer_beba_2.jpg
Shutterstock 

Otopina će isprati nosni sekret i iscuriti kroz drugu nosnicu. Potom djetetu nježno obrišete nosić pa ponovite postupak s drugom nosnicom. Ako sekreta ima puno, možete upotrijebiti nosni aspirator. Kada se radi o većem djetetu koje bi radije sjedilo, nos se može isprati kratkim pritiskom na aplikator u obje nosnice, nakon čega treba pričekati nekoliko sekundi, a zatim djetetu nježno obrisati nos.

Rješenje iz morskih dubina

Marimer proizvodi sadrže prirodnu morsku vodu za higijenu nosa, a zbog pažljivo odabranih izvora vode i prilagođenih mlaznica, prikladni su i za bebe. Svi Marimer proizvodi obogaćeni su elementima u tragovima poput bakra, cinka i mangana, poznatima po blagotvornom učinku kao potpora liječenju bolesti dišnog sustava.

Marimerova čista morska voda dolazi iz francuske pokrajine Bretanje, poznate po izraženim morskim mijenama koje zbog snažnih morskih struja i velike razlike u visini mora između plime i oseke, obogaćuju vodu kisikom i obiljem minerala.

Vaše morsko blago

Uz redovitu higijenu nosa i ovlaživanje sluznice, ove će jeseni nosići beba biti zaštićeni. A ako prehlada ipak zakuca na vrata, Marimer će vam pomoći da beba čim prije nesmetano diše.

Marimer proizvode potražite u ljekarnama, a za više informacija posjetite Marimer Instagram i Marimer Facebook ili web stranicu Ewopharma.

marimer_prodisite.jpg
Promo