Prvi kontakt sa stručnjacima psihičkog zdravlja često izaziva strah, obojan je sramom, krivnjom ili nesigurnošću. Zbog toga ljudi često odgađaju traženje pomoći i time samo produljuju patnju. Željeli smo Vam dočarati kako to zapravo izgleda, tu smo za Vas kako bismo odgovorili na pitanja, pružili ruku podrške, podijelili brige i najvažnije od svega, potaknuli na traženje pomoći u onom obliku u kojem Vam je najpotrebnija i najprirodnija.

Poštovani,

sa zadovoljstvom vas pozivamo na obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja koje organiziraju udruga kako si? i Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom ove subote, 8.10. od 9 do 13 sati u Bogovićevoj ulici u Zagrebu. Cilj okupljanja je ukazivanje na važnost brige o mentalnom zdravlju, kao i osvještavanje prevalencije smetnji psihičkog zdravlja u općoj populaciji: obraćamo pažnju na to da bilo kome može biti teško zbog smetnji koje doživljava.

Psihičko zdravlje tema je o kojoj u sklopu udruge kako si? pričamo kroz cijelu godinu – na društvenim mrežama, u medijima, u ustanovama i – gdje god stignemo. Cilj udruge kako si? oduvijek je bio promicati ideju svakodnevne brige o psihičkom zdravlju u svim njenim oblicima, a ove smo godine u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom odlučili premjestiti taj razgovor iz virtualnog svijeta u fizički – i to usred glavnog grada.

IMG-20221005-WA0016.jpg
Promo