Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVDJE ĆE UŽIVATI I NAJZAHTJEVNIJI GOSTI: Rujanski odmor za dušu i tijelo na hrvatskom otoku vitalnosti

Uz blagu lošinjsku klimu i miris ljekovitog bilja na otoku vitalnosti oduševit će vas i smještaj u Hotelu Manora**** smještenom podno planine Osoršćice.

 111.jpg Izvor: Dražen Kokorić

Iako su glavni ljetni mjeseci prošli, mnogima odmor i omiljeno doba za opuštanje tek počinju. Rujan se pokazao kao idealno vrijeme za uživanje uz šum mora ili istraživanje pitoresknih mediteranskih lokacija bez turističke vreve. Jedan od kvarnerskih bisera koji u špici sezone vrvi turistima je i Lošinj, koji krasi naziv otok vitalnosti.

 sensa_losinj_DK-84.jpg Izvor: Dražen Kokorić

Ostavite iza sebe stres i svakodnevicu te uronite u relaksaciju na jednom od najljepših hrvatskih otoka. Istražite otok Lošinj na drugačiji način, prepustite se aromatičnim mirisima šuma i zelenila, odmorite oči uz plavetnilo mora, preporodite se na blagoj kvarnerskoj mikroklimi te odlutajte brojnim kopnenim i morskim stazama.

 sensa_losinj_DK-159.jpg Izvor: Dražen Kokorić

Nerezine

Jedno od prvih mjesta na otoku vitalnosti su Nerezine. Ta skrivena zelena oaza tijekom stoljeća postupno se razvijala iz težačke i pastirske jezgre u šarmantno ribarsko i pomorsko naselje s brodogradilištem poznatim po svojoj tradiciji i vrhunskim majstorima u izradi brodova od drva. Kristalno čisto more, svjež zrak i šumovit krajolik samo su neke od blagodati ovog malog mjesta pogodnog za potpuno iscjeljenje uma i tijela.

 sensa_losinj_DK-56.jpg Izvor: Dražen Kokorić

Hotel Manora

Okružen bujnom prirodom, mirisnim biljem i uz živopisan pogled na more ili planinu Osoršćicu, Family Resort Hotel Manora idealna je destinacija za predah od užurbane svakodnevice. Budući da je riječ o manjem obiteljskom hotelu, naglasak je na udobnosti, personaliziranoj usluzi i kvaliteti, a gosti se zaista mogu osjećati „kao kod kuće“. Ovaj ekološko osviješteni obiteljski hotel otvoren je prije 17 godina uz romantičnu ljubavnu priču Franke i Ronalda Spišić, koji svojom predanošću i entuzijazmom oduševljavaju i one najzahtjevnije goste.

 sensa_losinj_DK-81 (1).jpg Izvor: Dražen Kokorić

Uz bazen, saunu i privatnu plažu, razmazite svoja osjetila vrhunskom gastronomijom uz bogatu ponudu veganskih i vegetarijanskih jela, svježu ribu i prirodne namirnice iz hotelskog vrta.

Uspon na Osoršćicu

Osoršćica je jedna od najatraktivnijih planina hrvatskih otoka te jedna od omiljenih postaja ljubitelja aktivnog odmora. Planina je zahvalna za izlete tijekom cijele godine, što koriste mnogi turisti koji borave na otoku Lošinju. Osim dubokog plavog mora, za lijepih je dana s vrha.

 sensa_losinj_DK-80000.jpg Izvor: Dražen Kokorić

Osoršćice moguće vidjeti i Velebit u cijeloj njegovoj dužini.

Planinarske markacije započinju tik do Hotela Manora te vode šumom na krševiti greben do planinarske kuće gdje se pruža pogled na tri strane otoka te kao osobna nagrada za uspon - jedan od najljepših pogleda prema Velebitu.

Najnovije