Vrijeme je kao stvoreno za druženje uz roštilj, ali ovaj put ne samo uz meso i povrće jer na
scenu stupa i njegovo veličanstvo – sir. Za početak ovog ukusnog druženja važno je zapamtiti
da nije svaki sir idealan za pečenje na roštilju i zato birajte one koji imaju visoku točku
topljivosti. Naime, zahvaljujući tom svojstvu, toplina će otvoriti novu paletu okusa, a sir se
neće lijepiti po roštilju. Jedan od najpoznatijih takvih sireva jest halloumi, slanog je okusa i
teksture slične mozzarelli.

shutterstock_1954044652.jpg
Shutterstock 

Pečen se poslužuje kao toplo predjelo uz povrće, salate te namaze
poput humusa i tahinija. Izlaganjem visokim temperaturama dobiva koricu i lijepu boju. Tu je
i uvijek rado birana feta, čija se prirodna slanost odlično slaže s povrćem, te domaći
škripavac čije deblje grilane kriške poslužite na komadu kruha uz rikolu, maslinovo ulje i
lagani umak na bazi vrhnja i češnjaka.

Pečeni sir voli kombinacije s pečenim i svježim
povrćem, još toplog ga dodajte u salate, ali i u ukusne domaće hamburgere...
Donosimo vam recept za pripremu dimljenog sira na grilu. Ovaj recept, kao i onaj za
pripremu grilane fete, kao i brojne druge ideje pronađite u novom izdanju, Gourmet ljetnoj
kuharici, najboljem izvoru inspiracije za vaš ljetni stol.

Dimljeni sir na grilu
(4 osobe, 15 minuta)
pola domaćeg dimljenog sira
maslinovo ulje
začini po želji
papar
Dimljeni sir narežite na deblje trokute. Ne skidajte mu koru jer tako zadržava više prirodne arome.
Pecite kratko te prije posluživanja prelijte s malo maslinova ulja i pospite svježim začinskim biljem po
želji. Naša su preporuka vlasac, bosiljak i ružmarin. Poslužite uz salatu i svježe povrće.

Gourmet-ljetna-kuharica-COVER_web (1).jpg
Story Gourmet 

Gourmet ljetnu kuharicu na prodajnim mjestima potražite od 13. srpnja po cijeni od 59
kn i prepustite se ljetnom hedonizmu. Uzmite novu najsočniju GOURMET LJETNU
KUHARICU u ruke, inspirirajte se idejama koje donosi i uživajte u ljetu!

DNO TEKSTA-1200x780 (1) (1).jpg
Story Gourmet